لوله استیل (Stainless Steel Pipe) استوانه توخالی است که دارای مقطعی گرد میباشد. لوله استیل را میتوان پراستفاده ترین ابزاری برای انتقال سیالاتی مانند مایعات، گازها، دوغاب، پودر و توده مواد جامد ریز دانست. این لوله به دلیل دارا بودن اندازه خاصی از کروم و نیکل ضد زنگ بوده و همچنین وجود عنصری مانند کربن باعث مقاومت آن در برابر خوردگی میشود.
این لولهها سطحی صاف و صیقلی دارند و به همین علت شستشوی آنها به راحتی صورت میگیرد.
برای خرید لوله استیل با قطر و ضخامت مختلف میتوانید به سایت آهن پیشتاز مراجعه نمایید.
از کاربردهای لوله استیل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
در کل میتوان گفت، لوله استیل دو نوع کاربرد دارد. یکی در کارهای لولهکشی و صنایع مختلف مانند صنعت پتروشیمی و دیگری در مسائل دکوراتیو و زیبایی
- صنعت پتروشیمی
- انتقال گاز و نفت
- فشرده سازی هوا
- سیستم تصفیه اب
- انتقال آب دریا
- تولید حفاظ
- تولید خودرو
- راه آهن
- استخراج مواد معدنی
- استفاده در وسایل سرمایشی مانند یخچال
- استفاده در کارخانجات مواد غذایی و تولید دارو
اگر برای خرید لوله استیل نیازمند مشاوره بودید میتوانید با کارشناسان مجموعه آهن پیشتاز در ارتباط باشید تا بتوانید مناسب ترین لوله استیل را انتخاب نمایید
انواع لوله استیل بر اساس روش تولید:
- لوله استیل بدون درز یا مانیسمان
این لولهها که از استیل سری 300 ساخته میشوند، شامل لوله استیل بدون درز 304، 316، 321 و 310 است. از حرکت مواد استیل روی یک سطح استوانهای جامد لوله استیل بدون درز تولید میشود. ابتدا حرارت دیده و سپس تحت فشار قرار میگیرد.
- لوله استیل درز دار یا جوشی
این دسته از لولهها نیز سری 300 هستند. لوله استیل درزدار از ورق استیل در حال چرخش تولید میشود و سپس ورقها را به یکدیگر جوش میدهند. برای کارهایی با فشار پایین از این نوع لوله استفاده میکنند. برای اینکه نقاط جوش این لولهها قابل مشاهده نباشد، در مراحل تولید آنها از رنگ آمیزی و سمباده خاصی استفاده میکنند.
رایجترین لوله استیل بر اساس آلیاژ
- لوله استیل 304
لوله استیل 304 دارای 18% کروم و 8% نیکل است. کروم، استیل را منعطف میسازد و نیکل از زنگ زدگی آن جلوگیری میکند. برای تولید حفاظ و نرده استیل خارجی، فضاهای باز و مرطوب، در ساخت پله استخر، تجهیزات غذایی، تاسیسات تصفیه آب و معماری و در ساختمانهای مجاور دریا از لوله استیل 304 استفاده میکنند.
- لوله استیل 316
لوله استیل از 10 تا 12 درصد نیکل و 16 تا 18 درصد کروم تشکیل شده است. وجود این میزان نیکل و کروم سبب مقاومت لوله در تماس با اسیدهای رقیق میشود. خاصیت خم پذیری، انعطاف پذیری و جوش پذیری لوله 316 موجب شده تا استیل 316 از دسته آلیاژ های مهم و کاربردی در انواع مختلف لوله استیل محسوب شود.
قطر این لولهها51، 38، 25 و 16 میباشد که هر کدام از قطرها ضخامتهای مختلفی دارد. از کاربردهای آن میتوان به مواردی مانند سیستمهای تصفیه آب و فاضلاب، سیستم پکیج تقطیر و مخازن آب، سیستمهای تولید دارو و... اشاره کرد.
- لوله استیل 201
میزان کربن و نیکل استفاده شده در این سری 201 کمتر از سری 304 و 316 میباشد. لوله 201 نسبت به دو سری قبلی مقاومت کمتری در برابر خوردگی، پوسیدگی و زنگ زدگی دارد. به همین علت استفاده از این لوله در فضای باز و مرطوب مناسب نیست و اکثر در داخل ساختمان و راه پلهها، پنجرههای داخلی یا برای زیباسازی و دکوراسیون محیط مورد استفاده قرار میگیرد.
لوله استیل 201 از مقدار کمی کربن و نیکل تشکیل شده است که باعث هزینه کم لوله نسبت به لوله 316 و 201 میشود. البته عواملی مانند سایز و ضخامت لوله استیل نیز بر قیمت لوله موثر است.
- لوله استیل 309
لوله استیل 309 به لوله استیل نسوز نیز شناخته شده است. این لوله دارای استاندارد DIN آلمان و سختی HB223 می باشد. در پوشش و اجزای کوره، موتور هواپیما، مبدلهای حرارتی، قطعات اگزوز خودرو و ... مورد استفاده قرار میگیرد.
مزایای استفاده از لوله استیل:
- ضد زنگ است
- تغییر رنگ یا شکل نمیدهد
- قابلیت بازیافت دارد
- مقاومت نسبتا بالایی در برابر زنگزدگی و خوردگی دارد
- مقاوم بودن در برابر دمای بالا و پایین
از نظر کاربرد نیز میتوان لوله استیل را به چند دسته تقسیم کرد:
لوله استیل نرده:
لوله استیل نرده، همانطور که از نامش پیداست برای ساخت نرده و حفاظ استیل مورد استفاده قرار میگیرد. قطرهای این لوله 16، 25، 38 و 51 میباشد. از قطر 51 و 38 برای ساخت پایه، دستگیره و هندریل در نرده استیل استفاده میکنند. قطرهای 16 و 25 لوله استیل نرده برای لولههای افقی مایبن نرده کاربرد دارد. لوله استیل 304 و 201 از آلیاژهایی است که برای تولید لوله استیل نرد به کار میرود.
لوله استیل نرده در چه مواردی کاربرد دارد؟
- نرده استیل راه پله افقی
- نرده استیل راه پله عمودی
- نرده استیل پنجره
- نرده استیل استخر
- حفاظ تخت کودک
لوله استیل نسوز:
لولههای استیل 310،309 و 321 از لولههای استیل نسوز محسوب میشوند. این نوع لولهها علاوه بر کروم و نیکل از آلیاژهای مهم دیگری مثل مولیبدن و تیتانیوم تشکیل شده است. این عناصر موجود سبب میشود تا در دمای بالا پایدار و مقاوم باشند. در سیستم لوله کشی صنعتی، خطوط هوای فشرده، خطوط آب سخت گیری شده و خطوط حاوی آب دریا از لوله استیل نسوز استفاده میکنند.
لوله استیل باریک:
این لولهها قطر کمی دارند و اکثر در در فضاهای داخلی مورد استفاده قرار میگیرد.
لوله استیل نازک:
لوله استیل نازک با ضخامتهای 0.5، 0.6، 0.7، 0.8 و 1 میلی متری و سایزهای کمتر از 2 اینچ تولید میشود. در دکوراسیون و موارد تزئیناتی استفاده میشود.
این لوله به دلیل خاصیت و ظاهری که دارد به صورت گسترده در فضاهای عمومی و خصوصی مورد استفاده قرار میگیرد. لوله استیل دکوراتیو در قطر 10 الی 102 میلیمتر و با ضخامت 0.8 الی 2 میلیمتر تولید میشود. این لوله به راحتی تمیز میشود و جاهایی است که باید یک سطح تحت عملیات شسشتو قرار داده شود، استفاده از لوله استیل دکوراتیو مناسب است.
از خاصیت مهم آن میتوان به مقاومت بالا در برابر اکسیداسیون در دمای محیط اشاره کرد. این مقاومت به دلیل افزودن 13 درصد کروم و نیکل به الیاژ لوله استیل میباشد. حتی ممکن است به لوله استیل دکوراتیو 23 درصد کروم اضافه کنند تا در محیطهای نامناسب و در معرض تغییرات شدید آب و هوایی مورد استفاده قرار بگیرد.
لوله استیل طلایی:
از نظر آلیاژ، لوله استیل طلایی مشابه به لوله استیل نقرهای میباشد. تنها تفاوت آن دو، رنگشان است. این لولهها ظاهر زیبایی دارند و ضد زنگ است. قیمت لوله استیل طلایی نسبتا بالا است و در صنایع دکوراتیو و زیبا سازی محیط کاربرد زیادی دارد. این لوله در دو جنس لوله استیل طلایی 304 و 201 تولید میشود.
دیدگاه شما