رویای مهاجرت به کانادا و در دست گرفتن ویزای تحصیلی کانادا، همانطور که عنوان شد، برای بسیاری به معنای واقعی کلمه نه یک خواسته، نه یک هدف بلکه یک رویاست! اینکه چرا تحصیل در کانادا میتواند یک رویا تلقی شده و چه مزایای بیشماری؛ چه برای زندگی و چه در زمینه راحتی اخذ اقامت و شهروندی داشته باشد، از حوصله موضوع این بحث خارج است. اما بجای این مطلب، میخواهیم شرح داده تا چطور در 6 مرحله ساده خودتان ویزای تحصیلی کانادای خود را اخذ نمایید!
مرحله اول: آمادهسازی مدرک تحصیلی
در این مرحله اگر که همچنان در حال تحصیل هستید، تا حد امکان با معدل و نمرات بالا مدرکتان را اخذ نموده؛ مخصوصا در دروس مرتبط با رشته انتخابی و مد نظر برای ادامه تحصیل. اگر هم چنانچه هماکنون فارغالتحصیل شدهاید، مدرک تحصیلی خود به همراه ریز نمرات را از سوی دانشگاهتان آزادسازی کرده و سپس ترجمه و معادلسازی آن.
مرحله دوم: اخذ مدرک زبان
برای تحصیل در کانادا، نیاز به زبان انگلیسی یا فرانسوی دارید و صرفا در دانشگاه مقصد میتوانید به زبان فراگرفته شده تحصیل نمایید. البته شانس و قدرت انتخاب دانشگاه، شهر و محل زندگی و همچنین انتخاب رشته و... طبیعتا برای زبان انگلیسی بیشتر است. در این راستا مدرک زبان آیلتس حداقل 6.5 لازم است و همچنین نمره هیچ یک از 4 بخش شنیداری، گفتاری، خواندن و نوشتن آزمون، کمتر از 6 نباشد. یا معادل همین نمرات برای دیگر مدارک زبان مقبول یا مدارک زبان فرانسوی در دانشگاههای این کشور. توجه داشته باشید این یک نمره میانگین است و بسته به رشته، دانشگاه و مقطع تحصیلی ممکن است از شما نمره بالای 7 را هم بخواهند.
مرحله سوم: انتخاب رشته، مقطع تحصیلی و دانشگاه(ها)
شما با توجه به رشته تحصیلی ماقبلتان، مجاز به انتخاب یکسری رشتههای خاص و مرتبط هستید. البته اگر شرایط سنی و گپ تحصیلیتان مساعد باشد امکان تحصیل مجدد مقطع ماقبل را منتهی در رشتهای دیگر دارید. اما خب در این مرحله، مقطع تحصیلی و رشتهای مجاز را انتخاب کرده و سپس یک یا چند دانشگاه یا موسسه آموزشی که به شرایط شما چه از نظر سطح علمی و تحصیلی و چه از نظر شهریه و مسائل مالی برای تحصیل و هزینههای مهاجرت به کانادا بیشتر میخورد را برای درخواست پذیرش انتخاب نمایید. شما درباره تعداد موسسات برای ارسال درخواست پذیرش محدودیتی ندارید.
مرحله چهارم: تهیه، معادلسازی و ترجمه مدارک لازم
شما با انتخاب دانشگاه یا هر نوع موسسه آموزشی مد نظر و برقراری ارتباط در راستای پذیرش تحصیلی، لیست الزامات برای مدارک لازم، شرایط علمی، مالی و... را متوجه خواهید شد. حال شما میبایست در این مرحله مدارک اصلی مورد نیاز برای پذیرش تحصیلی را مانند مدرک تحصیلی، مدرک زبان، انگیزه نامه، توصیه نامه و... را تهیه، معادلسازی و ترجمه رسمی کرده و سپس به یک یا چند موسسه مد نظر (که شانس قبولی بیشتری برایشان دارید) ارسال نمایید و همانطور که گفته شد در این راستا محدودیتی نیست.
مرحله پنجم: اخذ پذیرش تحصیلی
حال که دانشگاهها و موسسات آموزشی مقصد مشخص شده و همچنین مدارک مورد نیاز آنها را با توجه به رشته و مقطع خود به صورت ترجمه و معادلسازی شده آمادهی تحویل دارید، درخواست پذیرش خود را به همراه مدارک خواسته شده به دانشگاههای مد نظر ارسال کرده، فرمهای لازمه را پر نموده و هزینه ثبت نام را پرداخت نمایید فیشهای واریزی کلیه پرداختیهای خود و در کل هرگونه ایمیل و مکاتبات را در جایی محفوظ نگاه دارید که تا لحظهی ویزا شدن، ممکن است لازم شود. این مورد هم توجه شود که در حین پروسه اخذ پذیرش از دانشگاه، همواره در دسترس از راه یک ارتباطی مانند ایمیل باشید تا در صورتی به هر نحوی خواستند شما را از امری (مانند نقصی در مدرک و...) مطلع کنند، در جریان باشید و مشکل را بر طرف کنید.
مرحله ششم: اقدام برای اخذ ویزای تحصیلی
پس از اقدام برای پذیرش طبق کلیه مراحل مذکور، منتظر باشید تا نامههای پذیرشتان بیاید. پاسخ پذیرش بین 1 تا 3 ماه به طور متوسط ممکن است طول میکشد. پس از رسیدن جواب نامههای پذیرش مبنی بر رد یا موافقت، از بین نامههای موافقت با پذیرش، صرفا 1 نامه (که طبیعتا موسسه ارجحتر شما باید بوده و همچنین ترجیحا با رتبه و اعتبار بالاتر از بقیه باشد که تا حد امکان، ریسک ریجکتی ویزا پایین آید) را به همراه دیگر مدارک خواسته شده از سمت سفارت (مدارک هویتی، تمکن مالی، مدارک مربوط به سابقه علمی، کاری و...) به اداره مهاجرت این کشور ارسال کرده و هزینه صدور ویزا را به صورت آنلاین پرداخت نمایید. حال میبایست منتظر ماند و در صورت مساعد بودن همه شرایط، وقت سفارت برای شما تعیین شده، به مصاحبه رفته و در صورت نبود مشکل، ویزای شما صادر خواهد شد. پروسه پس از پذیرش تا صدور ویزا نیز حدود 1 تا 4 ماه به طور متوسط طول میکشد.