مشخصات فنی جداکننده در سایت رایان پی بتن به طور کامل توضیح دادیم که بلوک نیوجرسی چیست و برای ساخت نیوجرسی بتنی چه روشهایی وجود دارد این قطعات در وزنها و ابعاد گوناگونی تولید میشوند و بسته به ویژگیهای فیزیکیشان کاربردهای به خصوصی دارند.
مشخصات فنی نیوجرسی بتنی جدا از سه نوع اصلی خود این مانعها بدون اتصال با اتصال کام و زبانه و مفصلی بلوکهای نیوجرسی در ابعاد وزنها و بعضا اشکال متفاوتی تولید میشوند.
نوع کاربرد ابعاد و وزن بلوک های نیوجرسی را بررسی کردید توجه داشته باشید که مصالح مصرفی تمام این بلوکها سیمان سنگدانه افزودنی آب میلگرد و مفصل برای نیوجرسیهای مفصلدار است که همگی باید از استانداردهای مخصوص به خود پیروی کنند. گذشته از مشخصات فنی نیوجرسی بتنی و استاندارهای مصالح اولیه خود مانعها هم باید تحت استاندارد ملی کشور به شماره ۱۷۳۰۶ بتن موانع بتنی پیشساخته ویژگیها تولید شوند.
بتن موانع بتنی پیشساخته باید از مصالح با نسبتبندی معلوم و اختالاط کامل آنها با یکدیگر تهیه شود تا بتن تولیدی یکنواخت بوده و کیفیت آن مطابق با الزامات مقاومتی این استاندارد باشد. همچنین نسبت آب به سیمان W/C باید حداکثر به 0.4 محدود گردد. بتن تولیدشده باید لرزاننده و متراکم گردد حتی اگر دارای فوق روان کننده و اسلامپ بالا باشد. دما بتن در هنگام اجرای بتنریزی تا زمانی که مقاومت فشار بتن به 5 نیوتن بر میلیمتر مربع مگاپاسکال برسد باید بالای 5 درجه سلسیوس نگاه داشته شود.
ابعاد نیوجرسی
ابعاد نیوجرسی برای هر تیپ را در جدول بالا ملاحظه کردید. هر قالب طراحیشده هم قطعاتی با اندازههای مخصوصی را به ما میدهد.
دقت داشته باشید که در کنار رعایت ابعاد استاندارد نیوجرسی باید به حداکثر تلورانس مجاز هم توجه کرد. برای نمونه: ابعاد مقطع عرضی این قطعات نباید بیش از ۶ میلیمتر با ابعاد طراحی اختلاف داشته باشد. محور مرکزی قائم آنها هم نباید بیش از ۶ میلیمتر از امتداد محور قائم منحرف شود. ابعاد طولی این قطعات هم نباید بیش از ۶ میلیمتر در هر ۳ متر طول قطعه با ابعاد طراحی اختلاف داشته باشد. همچنین مقدار کل آن نباید از ۲۰ میلیمتر در هر قطعه تجاوز کند.
اهمیت استفاده از قالبهای مناسب یا مراجعه به کارخانههای معتبر طوری که محصولات نهایی مشخصات فنی نیوجرسی بتنی را برآورده کنند اینجا خود را نشان میدهد.
جدا از ابعادشان قالبها باید کاملا یکپارچه و بدون درز باشند ارتفاع آنها هم با توجه به کاربری باید مناسب باشد مثلا فرض کنید وزن بلوک نیوجرسی و آن رعایت شده است اما ارتفاع آن طوری نیست که در جادهها بتواند نور ماشینهایی که از روبهرو میآیند را بلوکه کند تا چشم رانندهها اذیت نشود و تصادف اتفاق نیفتد.
خرید قالب
اگر قصد ندارید برای خرید موانع به کارخانههای قطعات پیشساخته مراجعه کنید یا با استفاده از نقشه نیوجرسی خودتان قالب را طراحی و قطعات را تولید کنید احتمالا به خرید قالب نیوجرسی فکر میکنید به نکات توجه کنید.
هنگام خرید قالب برای نمونههای مفصلدار به کیفیت مفصلها توجهی ویژه داشته باشید مفصلها باید مقاومت بالایی داشته باشند و خوب به یکدیگر متصل شوند. گذشته از ابعاد صحیح برای رعایت نیوجرسی ضخامت ورق فلزی قالب و کیفیت آن هم مهم است این موضوع طول عمر و دوام قالب را تضمین میکند. اگر مایلاید در بلندمدت در هزینهها صرفهجویی کنید سراغ قالبهای بدون درز بروید این قالبها هرچند گرانتر هستند اما نیاز به استفاده از سطح بتن اکسپوز را کاهش میدهند. اگر احتمال میدهید در آینده قالبها را به پیمانکارهای وزارت راه و شهرسازی بفروشید باید مطمئن شوید که قالبهای شما از استانداردها و نقشه نیوجرسی وزارت راه تبعیت میکنند.
اما برای تولید قالب ابتدا باید ابعاد آن با توجه به ابعاد استاندارد نیوجرسی مشخص شود. سپس با توجه به نوع قالب و شرایط تولید ضخامت ورق محاسبه میشود. اکثرا ورق با ضخامت ۴ میلیمتر کاربرد دارد.
پس از تعیین ضخامت ورق با توجه به اندازه و نقشه نیوجرسی برش میخورد. در ادامه ورقها به هم جوش داده شده و قالب شکل میگیرد. در آخر قالب درزگیری می شود تا یکپارچه شود و بتواند جلوی خروج آب و سیمان را هم بگیرد.
علاوه بر رعایت مشخصات فنی نیوجرسی بتنی در تمام مراحل ساخت این قطعات علاوه بر نمونهگیری و آزمونهای استاندارد واحدهای کنترل و تضمین کیفیت هم بر خط تولید نظارت میکنند تا محصولات با بالاترین استاندارد و کیفیت به دست مشتری برسد. ما ضمن استفاده از بهترین مصالح و کنترل فرآیندهای تولید توسط تیمی متخصص محصولات خود را با گارانتی ارائه میدهیم.
نیوجرسی چیست ایمنی حمل و نقل یکی از زیر بخشهای اصلی در زمان بهرهبرداری از جادهها و معابر میباشد. استفاده از قطعات جدا کننده بتنی با ابعاد و مشخصات مناسب در جداسازی معابر و جادهها بسبب توانایی بالا در کنترل خودروهایی که از مسیر منحرف میشوند میتواند بخش قابل توجهی از خسارات جانی و مالی تصادفات را کاهش دهد. قطعات جداکننده بتنی در ایران به بلوک نیوجرسی نیز معروف اند. کلمه نیوجرسی از بزرگراه های نیوجرسی ایالت نیوجرسی بر گرفته شده است زیرا در سال 1950 اولین مدل در آنجا طراحی و ساخته شده است. مهم ترین دغدغه در ساخت و تولید این قطعات افزایش ایمنی کنترل اتفاقات و کاهش حوادث است. در ادامه بیشتر با ویژگی های نیوجرسی آشنا می شویم.
معرفی نیوجرسی یکی از بخش های اصلی در ساخت و طراحی و بهره برداری از جاده ها و معابر میزان ایمنی حمل و نقل است یعنی باید قبل از بهره برداری از پروژه مطمئن باشیم که جاده درست شده قدرت تحمل فشار و وزن وسایل عبوری را دارد. همچنین سبب انحراف و تصادف آن ها یا فرورفتگی نمی شود. حفاظ های بتنی به نام نیوجرسی در این زمینه به خوبی عمل کرده و برای جداسازی معابر و جاده ها نیز بهکار می رود. در ایران ما نیز تقریباً از سال 1375 مهندسین راه سازی شروع به استفاده از این بتن عالی برای افزایش ایمنی جاده ها نمودند.
یکی از مهم ترین مزایای این نوع حفاظ ها در جاده سازی این است که قطعات آن مسلح بوده و یک نوع اتصالات فرعی دارد که سبب سهولت در نصب در مدت کوتاهی و به صورت یک پارچه می شود. مزیت دیگر این نوع حفاظ ها این است که در صورت آسیب دیدن و خرابی به آسانی قابل تعویض بوده از طرفی علاوه بر کاهش انحراف اتومبیل ها و خسارات آن می تواند از نور آزار دهنده خودروهای مقابل در شب هم جلوگیری کند.
به همین دلیل از آن ها در بسیاری از پروژه های راه و ترابری سازمان های راهداری و شهرداری ها استفاده می شود. امروزه به دلیل پیشرفت تکنولوژی برای تولید حفاظ های نیوجرسی بتنی از فناوری های نوین مانند استفاده از بتن های خود تراکم عمل آوری بتن ها با بخار و ساخت به صورت مفصلی برای آسودگی در حمل و نقل و نصب مکانیزه مورد استفاده قرا می گیرد.
یکی از محصولات مجتمع تحقیقاتی تولیدی تولید انواع نیوجرسیهای یک طرفه و دو طرفه کامل با استفاده از بتن با مقاومت و دوام بالا میباشد استفاده از دانهبندی مناسب در طرح مخلوط این قطعات با نسبت آب به سیمان پایین به همراه استفاده از فوق روان کنندههای نسل جدید باعث شده تا بتن این قطعات با مقاومت و دوام بالا در برابر شرایط محیطی و تغییرات آب و هوایی ساخته شود.