عموماً پارتیشن شیشه ای از شیشه میرال و سکوریت ساخته شده است. در واقع این دو محصول یکی هستند. برای اولین بار شیشههای نشکن توسط فردی به نام میرال تولید شد و به همین جهت این نام تاکنون بر روی شیشههای نشکن مانده است.
شیشه سکوریت
شیشه سکوریت یا همان شیشه نشکن در برابر ضربه و حرارت مقاوم بوده و به دلیل ایمنی بالای آن در انواع خودروها، آکواریوم، آسانسور، مانیتور و ... استفاده میشود. شیشههای نشکن هنگام شکستن به قطعات ریزی تقسیم شده و دیگر قابل ترمیم نخواهند بود. به همین سبب نیز خطر جانی کمتری نسبت به شیشههای معمولی خواهند داشت.
شیشه سکوریت در حدود نیم قرن است که در ایران تولید شده و در سالهای اخیر نیز رونق زیادی پیدا کرده است. این شیشهها اغلب به صورت پارتیشن شیشه ای و با بروزترین تکنولوژی تولید میشود و در اختیار مشتریان قرار میگیرد.
کاربرد شیشه سکوریت
از شیشه سکوریت در صنایع مختلف مانند ساخت پارتیشن شیشه ای استفاده میشود. این شیشهها در ساختو ساز کاربرد داشته و برای محیطهایی با شیشه بزرگ و بدون قاب استفاده میشوند. همچنین استفاده از این محصول در طراحی داخلی و دکوراسیون منزل بسیار متداول بوده و نمای خوبی را در دفاتر کار و سازمانها و همچنین خانهها ایجاد خواهد کرد. در خودروسازی از شیشه سکوریت یا نشکن برای شیشههای خودرو استفاده میشود، البته شیشه جلو خودروها از جنس لمینت است.
در دیگر صنایع همچون تولید لوازم خانگی، به دلیل مقاومت این شیشهها در برابر حرارت برای شیشههای بخاری، فر، ماکروفر، هود و گازهای شیشهای، پارتیشن شیشه ای و ... استفاده می شود.
یکی از بیشترین کاربردهای شیشههای نشکن برای درب شیشه ای ورودی فروشگاهها و ویترین مغازهها بوده و استفاده از آنها علاوه بر زیبایی مسیریابی و نمای محصولات را آسانتر خواهد کرد.
از دیگر کاربردهای شیشههای نشکن موارد زیر خواهد بود:
- درب حمام و سونا
- نمای ساختمانی
- درب داخلی ساختمان
- اتاق عمل و آزمایشگاه
- کتابخانهها و کتابفروشیها
- هتلها و لابیهای آن
- گلخانههای شیشهای
- گلفروشیها
- پارتیشن شیشه ای
- و ...
تولید شیشه سکوریت
برای تولید شیشه سکوریت یا نشکن دمای بسیار بالایی نیاز است تا شیشه به مرحله ذوب برسد. بعد از رسیدن شیشه به مرحله ذوب با یک شوک حرارتی آن را سرد خواهند کرد تا مقاومت شیشه بیشتر شود. این فرآیند در کورههای الکتریکی- مقاومتی انجام خواهد شد و شیشه سکوریت در اندازه و ضخامت دلخواه تولید میگردد.
تفاوت شیشه معمولی و شیشه سکوریت
شیشه معمولی در اکثر صنایع، لوازم خانگی و ... استفاده میشود اما شیشه سکوریت کاربرد متفاوتی داشته و در مکانهایی که نیاز به مقاومت بیشتری هست استفاده خواهد شد. علت این تفاوت در موارد ذیل خلاصه میشود: مقاومت شیشه سکوریت، قابلیت شیشهبری مجدد و ایمنی شیشه میرال یا نشکن.
مهمترین فرق شیشه سکوریت و شیشه معمولی، فرق در استحکام این دو محصول است. همانطور که اشاره شد، شیشه سکوریت یا نشکن به دلیل فرایند ساختش نسبت به شیشه معمولی مقاومتر است، به همین جهت از این شیشهها در پارتیشن شیشه ای استفاده میشود.
از تفاوتهای دیگر شیشه معمولی با شیشه سکوریت یا نشکن، امکان برش مجدد این محصول است. شیشه معمولی به اندازه نیاز و دلخواه برش داده خواهد شد. اما شیشه سکوریت قابل برش نیست و لول زنی، تراشکاری، سوراخکاری و ... را قبل از فرایند سکوریت شدن روی شیشه انجام میدهند.
جمع بندی
همانطور که ذکر شد از شیشه سکوریت در پارتیشن شیشه ای استفاده میشود. به دلیل مقاومت بالای شیشه سکوریت میتوان از آن به عنوان یک محصول ایمن در سازمانها، شرکتها و ادارات استفاده کرد. در صورت شکستن شیشه نیز این ایمنی از بین نرفته و سطح صدمات ناشی از شکستن شیشه در آن در پایینترین حد خواهد بود. شیشه سکوریت، پس از شکسته شدن تبدیل به ذرات ریز شیشهای شده و آسیبدیدگی را به صفر نزدیک میکند.