بسیاری از خانمهای باردار برای اطمینان از سلامت جنین تا زمان زایمان قصد مصرف مواد مغذی مختلف را دارند. یکی از رایجترین سوالات این است که آیا خوردن ماهی در دوران بارداری مفید است یا خیر؟ ماهی یکی از غذاهای دریایی سالم و سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 مانند DHA وEPA است که در رشد و سلامت مغز و چشم جنین کاربرد دارد.
از دیگر مواد مغذی این غذای دریایی میتوان به چربیهای اشباع شده، پروتئینها، ویتامین D و ... اشاره کرد. بنابراین از خواص ماهی شوریده در دوران بارداری میتوان گفت که برای رشد مناسب و سلامت جنین بسیار موثر است. در این مقاله به موضوع خواص ماهی شوریده در دوران بارداری و نکاتی در این زمینه میپردازیم.
ماهی شوریده چه خواصی دارد؟
ماهی شوریده یکی دیگر از مواد غذایی مفید و سرشار از پروتئین است. این ماهی سرشار از ویتامینها و مواد معدنی گوارشی بوده که هضم پروتئین را تسهیل میبخشد. اسیدهای چرب امگا 3 عناصری هستند که در ماهی شوریده به اندازه هر ماهی دیگری فراوان است. مادهای که بر بافتها و غشای سلولی اثر میگذارد و از رشد و تکثیر سلولهای سرطانی جلوگیری میکند.
یکی از خواص ماهی شوریده در بارداری این است که در استخوان بندی، تقویت بافت استخوانی کودکان و همچنین ترمیم استخوانهای آسیب دیده در سالمندان و پیشگیری از پوکی استخوان بسیار مفید است. یکی از موضوعات کلیدی که متخصصان تغذیه همواره به آن توجه دارند، بحث تقویت سیستم ایمنی بدن است. ماهی شوریده برای بارداری یکی از غذاهایی است که سیستم ایمنی بدن را به شدت تقویت میکند.
ماهی شوریده را با چه روش هایی می پزند؟
ماهی شوریده تازه را به شکل ماهی شکم پر تهیه میکنند و شکم آنها پر از سبزیجات و ادویه شده است. این ماهی نیز در قلیه ماهی معروف جنوب استفاده میشود و نوع سرخ شده آن بسیار خوشمزه است. گزینه دیگر این است که ماهی شوریده را به صورت سالاد سرو کنید و فیلههای رنده شده را به صورت سالاد در ترکیب با سایر مواد و سبزیجات آماده کنید.
پاک کردن ماهی شوریده چگونه است؟
ابتدا باید بدانید که دور ریز و تکههای ماهی شوریده بسته به روش تمیز کردن (فیله، قطعه شده) متفاوت است. ابتدا باید فلس یا پولکها را جدا کنید تا ماهی تمیز شود. این کار را میتوان پشت چاقو انجام داد و سپس ماهی را با آب سرد تمیز کرد. نوک چاقو را در سوراخ کوچک مخرجی فرو کنید و پوست ماهی را از دم تا آبشش برش دهید. اندامهای داخلی را کاملا جدا کنید و دوباره ماهی را با آب سرد بشویید.
وزن ماهی شوریده
در هنگام خرید ماهی شوریده بسته به اندازه، وزن آن از 200 گرم تا بیش از 3 کیلوگرم است. اما وزن معمولی در بازار ماهی 2 تا 3 کیلوگرم میباشد. فروش ماهی شوریده در اندازههای کوچک، متوسط و بزرگ بسته به میل مصرفکننده موجود است.
شکل ظاهری ماهی شوریده
ماهی شوریده دارای بدنی دوکی شکل است که استوانهای بنظر میرسد. از نظر طولی؛ طول ماهی شوریده بین 40 تا 90 سانتی متر میباشد. باله پشتی ماهی شوریده بسیار بلندتر از ماهیهای دیگر است و تا نزدیک دم میرسد. اگر میخواهید از لحاظ رنگی؛ ماهی شوریده را از سایر ماهیها تشخیص دهید، بدن و شکم آن نقرهای و پشت آن قهوهای است. همچنین شکم دارای خطوطی همرنگ با پشت ماهی است.
تشخیص ماهی شوریده تازه از فاسد
- ابتدا ضمن رعایت سلامتی خود توجه داشته باشید که برای خرید ماهی شوریده، آن را از محلی مطمئن و بهداشتی خریداری کنید.
- یکی از راههای تشخیص ماهی شوریده تازه، بوی آن به ویژه بوی آبشش است. اما ماهی گندیده بوی بسیار بد و نامطبوعی مانند بوی آمونیاک دارد.
- اگر انگشت خود را در بدن ماهی فرو کنید و گوشت آن به حالت اولیه برگردد ماهی شوریده تازه است و اگر فرو رفتگی در گوشت ماهی باقی بماند فاسد میباشد.
- برخلاف ماهیهای گندیده که مردمکهایشان سفید به نظر میرسد، ماهیهای تازه دارای چشمهای روشن و برآمدگیهایی با مردمکهای سیاه هستند که با نگاه به چشمهای ماهی شوریده میتوانید تازگی آنها را مشاهده کنید.
- پوست ماهی فاسد انقدر نرم است که به راحتی از گوشت جدا میشود. گوشت ماهی تازه لطیف و نرم است که این یکی دیگر از ویژگیهای متمایز ماهی شوریده تازه و فاسد است.
سخن پایانی
هرچقدر خوردن ماهی در دوران بارداری میتواند فواید زیادی برای شما به همراه داشته باشد، اما مصرف زیاد ماهی شوریده در دوران بارداری میتواند بسیار مضر باشد. زیرا نمک زیادی به رژیم غذایی شما اضافه میکند. مصرف بیش از حد نمک در دوران بارداری میتواند عوارض جانبی جدی داشته باشد. بنابراین توصیه میشود از مصرف بیرویه ماهی شوریده در بارداری خودداری کنید. مصرف بیش از حد نمک میتواند فشار خون را افزایش دهد که این امر برای زنان باردار و جنین بسیار خطرناک است.
دیدگاه شما