به گزارش پایگاه خبری نشان :

بازنشستگان را باید دریافت چون بازنشستگان اقشار زحمت کشی بودند که خدمات خود را در جوانی به جامعه عرضه داشتند. بازنشستگان خانواده دارند و مدیریت اقتصادی خانواده به بازنشستگان فشار معیشتی وارد می کند. همچنین مابه‌التفاوت فروردین‌ماه نیز بر اساس جدول زمان‌بندی و در همان روز، با فاصله چند ساعته واریز خواهد شد. بازنشستگان و مستمری‌بگیران معزز سازمان می‌توانند فیش‌های حقوق خود را در سامانه خدمات غیرحضوری سازمان به نشانی es.tamin.ir مشاهده فرمایند.

به گزارش وزارت دفاع، سردار سرتیپ دوم  پاسدار محمدرضا گودرزی، رئیس سازمان بازنشستگان نیرو‌های مسلح و اکبر شیرمحمدی مدیرکل امور فنی صندوق بازنشستگی کشوری  با حضور در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری به بررسی موضوع همسان سازی حقوق بازنشستگان لشکری و کشوری پرداختند.

سردار گودرزی (رئیس سازمان بازنشستگان نیرو‌های مسلح) با اشاره به اینکه در راستای برنامه ششم دولت تصمیم گرفت همسان‌سازی را به صورت یک مرتبه اجرایی کند، گفت: مقدمات کار چند ماه است که آغاز شده لذا بحث‌های مختلف کارشناسی در بین بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی نیرو‌های مسلح و صندوق بازنشستگی در حال انجام است و در نهایت قرار بر این شد تا در حقوق مهرماه همسان‌سازی را اجرا کنیم.

او با اشاره به اینکه مبنای همسان سازی برای اجرا ۹۰ درصد حقوق شاغلین فعلی است که اساس اصلی موضوع است افزود: جداول مربوطه تنظیم و ابلاغ شده و اکنون مراحل تنظیم حکم حقوقی و تنظیم فیش حقوقی بازنشستگان نیرو‌های مسلح در حال انجام است و در حقوق مهرماه برای همه بازنشستگان نیرو‌های مسلح اعمال خواهد شد.

رئیس سازمان بازنشستگان نیرو‌های مسلح تصریح کرد: نحوه محاسبه جداول به این صورت است که یک عدد برای هر طبقه شغلی تعیین شده و مبنای تعیین این عدد میانگین حقوق شاغلین در آن طبقه است، به طوری که میانگین حقوق شاغلین در هر طبقه مشخص شده و این عدد در جدول تعیین شده است و لذا ملاک محاسبه قرار می‌گیرد.

سردار گودرزی ادامه داد: بازنشسته لشکری ۳۰ سال خدمت در پایین‌ترین طبقه، حقوق پایین‌تر از چهار میلیون و پانصد هزار تومان دریافت نمی‌کند بنابراین در طبقات مختلف حقوق متفاوت است.

او با اشاره به اینکه پیش بینی شده تا حقوق بازنشستگان یا شاغلین نیرو‌های مسلح همواره ۲۰ درصد بالاتر از حقوق بازنشستگان کشوری باشد اظهار کرد: در این جدول بخشی از این ۲۰ درصد لحاظ شده و بخش دیگری لحاظ نشده است و دلیل آن محدودیتی بود که درخصوص ۹۰ درصد حقوق شاغلین داشتیم.

حقوق بازنشستگان دوباره همسان‌سازی می‌شود؟

داوود منظور درخصوص این‌که آیا سازمان برنامه و بودجه از گزارش کمیسیون تلفیق برنامه هفتم کشور راضی بود یا خیر، گفت: کمیسیون تلفیق مصوباتی را داد که کلیاتش مورد تائید ما نبود. ما مراتب نگرانی‌های خودمان را هم در صحن مجلس اعلام کردیم و هم این‌که به صورت مکتوب خدمت رئیس مجلس شورای اسلامی گزارش دادیم.

حقوق بازنشستگان

رئیس سازمان برنامه و بودجه خاطرنشان کرد: البته با توافقاتی که شده است درحال حاضر اصلاحات و ویرایش لازم را با همکاری نمایندگان، هیات رئیسه و کمیسیون تلفیق انجام می‌دهیم.

وی در خصوص این‌که نمایندگان مجلس رسیدن به رشد ۸ درصدی که در برنامه هفتم توسعه مطرح شده است را سخت و حتی رویایی قلمداد کردند، آیا برنامه هفتم این قابلیت را دارد که به رشد ۸ در اقتصاد دست پیدا کند، گفت: رشد ۸ درصدی که در لایحه برنامه هفتم پیش‌بینی کرده‌ایم جزو سیاست‌های کلی ابلاغی برنامه هفتم است، بنابراین لازم‌الجرا است؛ یعنی باید تمام ظرفیت کشور را به کار بگیریم که رشد ۸ درصد را محقق کنیم.

حقوق بازنشستگان این‌گونه افزایش می‌یابد

منظور بیان کرد: اما این‌که آیا رشد ۸ درصد قابل دستیابی است یا خیر؟ این بستگی دارد ما ظرفیت‌های نیروی انسانی، منابع طبیعی، سرمایه و ماشین‌آلات کشور و همچنین رشد بهره‌وری را چگونه انجام دهیم و چه پیشرانی در اقتصاد داشته باشیم. این خبر خوش را من باید بگویم که در ۳ ماه اول سال جاری در فصل بهار بر اساس گزارش حساب‌های ملی مرکز آمار ایران رشدی که ما محقق کرده‌ایم، ۷/۸ درصد بوده است بنابراین این امر نشان می‌دهد ما می‌توانیم به رشد ۸ درصد نزدیک شویم.

وی ادامه داد: البته تدوام این رشد که در ۳ ماه اول اتفاق افتاده است نیاز به تلاش و جدیت همه دستگاه‌های اجرایی از جمله بخش خصوصی و نهادهای عمومی غیردولتی دارد.

حقوق بازنشستگان

رئیس سازمان برنامه و بودجه تاکید کرد: مقوله رشد اقتصادی صرفاً به کارکرد دولت بازنمی‌گردد بلکه حاصل کارکرد تمام فعالان اقتصادی است، حاصل کارکرد تمام شرکت‌ها، اشخاص حقیقی و حقوقی است که ما فکر می‌کنیم با تلاش هرچه بتوانیم بیشتر به این هدف نزدیک شویم.

وی همچنین درباره احکام برنامه هفتم درباره همسان‌سازی حقوق بازنشستگان و صندوق‌های بازنشستگی گفت: در ارتباط با همسان‌سازی بخش عمده‌ای از آنچه که تکلیف بود در ۲ سال گذشته به ویژه سال ۹۹ و ۱۴۰۰ انجام گرفته است اگر بنا باشد همسان‌سازی مجددی انجام گیرد باید منتظر باشیم و ببینیم چه حکمی در برنامه هفتم تصویب خواهد شد.

منظور افزود: در مورد صندوق‌های بازنشستگی هم فرقی نمی‌کند، در واقع تعدیل مستمری‌های بازنشستگان در ۲ سال گذشته به خوبی انجام گرفته است اگر موارد جدیدی هم بنا شود که صورت گیرد باید ببینیم مصوبات نهایی برنامه هفتم چه می‌شود.