به گزارش پایگاه خبری نشان :

 وحید مرندی مقدم روز چهارشنبه در نشست با خبرنگاران در مهاجران، اظهار داشت: از جمله فعالیت های سازمان استاندارد کشور نظارت بر استانداردهای اجرایی واحدهای تولیدی، تبیین استاندارد، تایید صلاحیت شرکت های بازرسی است.

وی ادامه داد: افزایش کمی استاندارد از جمله سیاست های این سازمان محسوب می شود و در سال جاری بحث اظهاریه انطباق استاندارد در فاز اول انجام شده است تا رشد کیفیت در حوزه تولید به ارمغان آورد و فضای اعتماد سازی برای واحدهای تولیدی ایجاد می کند.

معاون سازمان ملی استاندارد گفت: امسال بسته های حمایتی در راستای تولید و صادرات ابلاغ شده است که می تواند فرآیند صادراتی را تسریع کرده و ماندگاری کالا را کاهش دهد و امتیازات در اختیار صادرکنندگان قرار دهد.

مرندی مقدم بیان کرد: از حدود یکصد هزار واحد تولیدی،۲۲ هزار واحد تولیدی مشمول استاندارد اجباری هستند یعنی یک پنجم محصولات و فرآورده های تولیدی مشمول این استاندارد می شوند.

وی افزود: اظهاریه انطباق استاندارد در بند ۲۴ ابلاغیه اقتصاد مقاومتی آمده است و باید فضایی را فراهم کنیم که سایر تولید کنندگان که محصولشان مشمول استاندارد اجباری نیست نیز از الزامات اظهار انطباق استفاده کنند.

معاون سازمان ملی استاندارد بیان کرد: نزدیک به ۹۰ درصد استانداردهای ما مطابق با استانداردهای بین المللی هستند.

مرندی مقدم گفت: پر چالش ترین حوزه های استاندارد در مصالح ساختمانی است و در سیمان، بتن، فولاد، میزگرد دارای استاندارد اجباری است و در شن، ماسه و بلوک سیمانی چون واحد تولیدی نیستند و استاندارد ناپذیرند دارای مشکل هستیم.

وی افزود: برای بیش از هزار قلم مشمول صادرات نظارت بر استاندارد انجام می شود و در واردات هر فرآورده که در داخل دارای استاندارد است پیش از ترخیص از گمرکات استعلام و کنترل های لازم انجام می شود.

معاون سازمان ملی استاندارد گفت: در شهربازی تجهیزات در طراحی و ساخت و پس از نصب نیز مشمول استاندارد هستند. در حال حاضر تمامی شهربازی های کشور در کنترل هستند.

مرندی مقدم گفت: نظارت بر استاندارد فرآورده های نمایشگاه های بهاره، پاییزه و... در طول سال توسط سازمان انجام می شود و اعتبار بسیاری در این زمینه صرف می شود و برای دستیابی به استاندارد محصولات، نمونه ای از کالایی که در بازار تولید می شود خریداری و از آن نمونه برداری می شود تا با نمونه کارخانه مقایسه شود.

وی اظهار کرد: امسال بیش از ۴۰ میلیارد تومان برای طرح طاها (طرح اجرای هماهنگ استاندارد) در کشور ابلاغ شده است و نزدیک به ۸ میلیارد تومان از ابتدای سال تاکنون تخصیص یافته است.

معاون سازمان ملی استاندارد گفت: خودرو سازان تا دوسال گذشته باید ۵۵ استاندارد را رعایت می کردند. در سال ۲۰۱۶ اتحادیه اروپا استاندارد خودرو های خود را از ۵۸ به ۸۵ مورد ارتقا دادند و کشور ما نیز به تبع از سال ۲۰۱۷ برای خودروسازان رعایت فاصله استاندارد های اجباری ۵۵ تا ۸۵ الزامی عنوان است.

مرندی مقدم گفت: عمده افزایش استاندارد ها در زمینه ایمنی است به طور مثال در زمینه ترمز هوشمند برای اتوبوس ها و کامیون است.

معاون سازمان ملی استاندارد اظهار کرد: استاندارد بنزین با همکاری وزارت نفت انجام می شود به طوری که از یورو۲ به یورو۴ بهبود یافته است. توزیع بنزین استاندارد یورو ۴ در مرحله نخست برای ۸ شهر و مرحله دوم ۱۵ شهر الزامی بود.

مرندی مقدم بیان کرد: دولت قرار است در مرحله سوم براساس زمان بندی با همکاری وزارت نفت برای ۸۰ درصد جمعیت کشور در راستای کاهش آلودگی هوا توزیع بنزین یورو ۵ را در دستور کار قرار دهد.

وی نظارت بر استاندارد ساخت و نصب آسانسورها را مهم برشمرد و گفت: بازرسی اولیه و ادواری برای آسانسورها انجام می شود و در حال حاضر تمامی آسانسورهای موجود در کشور از استاندارد و ایمنی لازم برخوردار هستند.

معاون سازمان ملی استاندارد بازرسی ادواری از آسانسور منازل خصوصی را از جمله مشکلات استاندارد عنوان کرد و گفت: باید سالیانه آسانسورهای نصب شده در ساختمان‌های شهروندان توسط بازرسان این سازمان مورد بازرسی قرار گیرد.

منبع: مهر