به گزارش پایگاه خبری نشان :

 «عوارض خروج از کشور تغییری پیدا نکرده است. کسانی که می‌خواهند از کشور خارج شوند، مالیات نمی‌دهند.» این پاسخ رییس کمیسیون تلفیق بودجه ۹۹ است به ابهامات ایجادشده درخصوص برخی اخبار مبنی بر دریافت توأمان مالیات و عوارض خروج، هنگام خروج از کشور. اول بهمن ‌ماه بود که خبری منتشر شد که براساس آن مسافران ایرانی برای خروج از کشور باید مالیات پرداخت می‌کردند.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی آن روز، ماده ۳۳ لایحه مالیات بر ارزش افزوده را تصویب کردند. با این مصوبه سازمان امور مالیاتی موظف شد، بابت خروج هر مسافر ایرانی از مرزهای زمینی، هوایی و دریایی مبلغی به عنوان مالیات از مسافران دریافت کند و به حساب خزانه‌داری کل بریزد.

این خبر بلافاصله با واکنش‌های منفی بسیاری از سوی کاربران شبکه‌های اجتماعی و دیگر ناظران مواجه شد و در رسانه‌ها بازتاب یافت. حتی بسیاری از روزنامه‌ها درباره این خبر نوشتند و آن را به صفحه‌های اول‌شان آوردند، اما در این میان تعداد محدودی از رسانه‌ها بودند که متوجه شدند «مالیات» مطرح شده همان «عوارض خروج از کشور» است که همین حالا هم مسافران ایرانی هنگام خروج از کشور ملزم به پرداخت آن هستند.

ماجرا آن‌قدر پیچیده شد که در نهایت معاون سازمان امور مالیاتی در گفت‌وگویی درباره این سوءتفاهم ایجاد شده چنین توضیح داد: «این مالیات همان وجوهی است که از گذشته از مسافران عازم خارج از کشور مطابق ماده ۴۵ قانون مالیات بر ارزش افزوده دریافت می‎شود.»

  • ثبات نسبی عوارض خروج از کشور

غلامرضا تاجگردون به عنوان رییس کمیسیون تلفیق بودجه سال آینده کل کشور روز گذشته بار دیگر اخذ مالیات علاوه بر عوارض خروج از کشور را رد و با اشاره به ابهامات شکل‌گرفته درمورد اخذ مالیات و عوارض خروج از مسافران گفت: «عوارض خروج تغییر خاصی پیدا نکرده و مانند سال‌های گذشته است. اتفاقا در مجلس پیشنهادهایی مطرح بود که عوارض خروج بیشتر شود، اما سعی کردیم مانند سنوات گذشته و در همان حد و حدود تغییر پیدا کند.»

او به اعتمادآنلاین گفته است: «برخی پیشنهاد دادند کسانی که ساکن خارج از کشور هستند و به کشور رفت‌وآمد دارند عوارض خروج پرداخت نکنند اما کمیسیون تلفیق به این پیشنهاد رای نداد. در کمیسیون تلفیق بحث شد کسی که خارج از کشور زندگی می‌کند توان پرداخت عوارض چند صد هزار تومانی را دارد.»

رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس همچنین تاکید کرد که از کسانی که می‌خواهند از کشور خارج شوند مالیات گرفته نمی‌شود.

  • ارسال ۳۰۰۰ پیامک برای اثرگذاری بر بودجه ۹۹

تاجگردون همچنین با اشاره به هجمه‌هایی که علیه بودجه ۹۹ به راه افتاده، گفت: «رویه‌ای پیامکی در کشور شکل گرفته است که گروهی یک‌جا نشسته‌اند و در یک موضوع با همفکری یکدیگر، هزار تا ۲ هزار پیامک ارسال می‌کنند، اما نمایندگانی که می‌خواهند تصمیم بگیرند باید مراقب باشند تا گرفتار این جو و احساس پیامکی نشوند. مملکت باید برای ما مهم باشد.»

به گفته او، ارسال پیامک‌ها برای تاثیرگذاری بر بودجه ۹۹ همچنان ادامه دارد.

رییس کمیسیون تلفیق بودجه ۹۹ تاکید کرد: «هر شب حدود ۲ هزار تا ۳ هزار پیامک به من ارسال می‌شود که می‌خواهند یک موضوع را در کشور جا بیندازند، اما این پیامک‌ها عادی شده است. نمایندگان دیگر این نوع پیامک‌ها را نمی‌خوانند. کسانی که در این شبکه کار می‌کنند و مشخص است که ریشه آن کجاست، بدانند که این پیامک‌ها دیگر خوانده نمی‌شود، چون همه می‌دانند تشکیلاتی دنبال این فضاسازی‌هاست.»

تاجگردون توضیح داد: «مجلس تنها موضوعات کارشناسی را بررسی می‌کند و موضوعات پیامکی دیگر تاثیرگذار نیست؛ برای مثال ممکن است امشب ۳۰۰ پیامک برای بنده در یک مورد ارسال شود اما مهم این است تصمیمی که می‌خواهیم بگیریم چقدر به نفع عامه مردم است نه آن ۳۰۰ نفر.»

تاجگردون همچنین در پاسخ به انتقادها از بودجه ۹۹ گفت: «ممکن است بودجه اشکال داشته باشد اما باید بدانیم در چه وضعیتی قرار داریم. مهم این است که در شرایط کنونی بتوانیم چه تصمیم بهتری بگیریم، بنابراین باید درمورد بودجه ۹۹ باتوجه به شرایط کشور تصمیم‌گیری کنیم.»/اعتماد