به گزارش پایگاه خبری نشان :

شواهد باستان شناختی نشان می دهد که گیاهان دارویی طی دوره پارینه سنگی مورد استفاده قرار می گرفتند. جالب است بدانید که وقتی پروانه ها و گوسفند از بیماری رنج می برند, از گیاهان دارویی مصرف می کنند.

 
گیاهان دارویی در بقایای جسد منجمدی که مربوط به 5000 سال پیش است, یافت شده و مصریان باستان تحقیقات زیادی در مورد گیاهان و گونه هایشان انجام داده بودند و یک کتاب معروف به نام پاپیروس را در طول دوره قبل از میلاد نگاشته بودند، که حاوی اطلاعاتی در مورد صدها گیاه دارویی مانند سیر, سرو کوهی و شاهدانه است. 
گلپر خواص دارویی زیادی دارد و برای درمان تشنج , التهاب و بیماری های قارچی به کار می رود. اخیراً محققان به این نتیجه رسیده اند که این گیاه پتانسیل کاربردهای درمانی جدیدی در آینده دارد.
رادیکال های آزاد عامل اصلی بیماری های خطرناک مانند:قلب, کبد, آلزایمر , سرطان و پارکینسون هستند.
این گیاه می تواند به عنوان یک خاموش کننده این رادیکال های آزاد به کار رود، چون توانایی مبارزه با آن را دارد. از آنجا که این گیاه دارای ترکیبات مفید مختلفی مانند:آلکالوئیدها, ترپنوئیدها و ترپن است, می تواند به سرعت تشنج را درمان کند. این گیاه خاصیت ضد قارچی, ضد میکروبی و ایمنی دارد.

رشد گیاه گلپر:

این گیاه زینتی زیبا که به عنوان گونه های مهاجم آسیب رسان محسوب می شود, می تواند تا ارتفاع 150 سانتی متر رشد کند.
گل های سفید رنگش به اندازه 30 میلی متر پهنا دارند. گل هایش در طول ماه های دی تا شهریور وجود دارند. این گیاه از جنوب قفقاز در خاورمیانه سرچشمه می گیرد.
مایعات برگ هایش خاصیت شیمیایی خاصی دارند که به پوست آسیب می رسانند و وقتی کسی آن را لمس می کند، باید فوراً آن را بشوید. دانه های آن، دارای خواص خطرناک خاصی هستند که توانایی کشتن گیاهان نزدیک را دارند.
 

کاربرد دارویی و مصارف دارویی گلپر:

1. ضد التهابی:
این گیاه، خواص ضد التهابی مشخصی دارد. بنابراین برای درمان بیماری هایی مانند ورم مفاصل و نقرس مفید است. اینها التهاب مفاصل استخوان هستند و می توانند باعث درد شدید شوند. با کاهش تورم, درد در بیماران ورم مفاصل و نقرس کاهش می یابد.

2. خواص ضد درد گلپر:

بررسی هایی بر روی خواص ضد دردی این گیاه انجام شد. استفاده از این گیاه، برای درمان زخم های پوستی توصیه می شود. کاربرد عصاره گیاه روی زخم ها، به ضد عفونی کردن آن ها و جلوگیری از گسترش آن ها کمک میکند.

3. تاثیر گلپر بر بیماری های عروق کرونری:

مطالعه سطوح چربی در گروه هایی از بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونر، نشان داد که پس از تجویز عصاره گلپر, میزان تری گلیسرید سرم خونی در گروه بیماران کاهش معنی داری پیدا میکند. مطالعات کوتاه مدت به هیچ بهبود قابل توجهی اشاره نکردند.
شما می توانید مکمل دوره های طولانی مدت گلپر را مصرف کنید و ببینید که آیا تفاوتی ایجاد می کند یا خیر.

کاربرد دارویی گیاه گلپر

4. گیاه گلپر برای درمان بیماری های قارچی:

یکی از بیماری های شایع قارچی، کف پای ورزش کاران است. این بیماری عمدتاً در افراد با سیستم دفاعی ضعیف رخ می دهد، همچنین در صورتی رخ می دهد که فرد دیابت و یا تحت درمان سرطان قرار داشته باشد.
از این گونه گل کوهی در منطقه آسیب دیده استفاده کنید. بگذارید خشک شود. این کار را دو بار در روز انجام دهید تا اینکه عفونت درمان شود.

5. خواص ضد میکروبی گلپر:

خواص ضد میکروبی اش به توقف رشد میکروارگانیسم ها کمک می کند. برای مثال، آنتی بیوتیک ها به جلوگیری از رشد باکتری ها کمک می کنند.
می توانید از عصاره گلپر به عنوان آنتی بیوتیک نیز استفاده کنید. این محلول را در مکان هایی که میکرو ارگانیسم ها رشد می کنند، بزنید.

6. لیپید:

مطالعه پروفایل لیپید نشان می دهد که استفاده از عصاره گلپر ایرانی در بهبود سلامت بیماران قلبی مفید است.

خواص گیاه گلپر

7. گلپر موثر در درمان تشنج:

این گیاه در درمان تشنج بسیار موثر است. به دلیل حضور تریترپنس، ترپنوئیدها و آلکالوئیدها در این گیاه، درمان اولیه ای را برای جلوگیری از تشنج و کنترل کردن آن است.
داشتن یک شیشه انفوزیون ساخته شده از برگ این گیاه کمک خواهد کرد که فرکانس تشنج را پایین بیاورید.

8. ویژگی های ایمن سازی گیاه گلپر:

برخی از ویژگی های ایمن سازی گلپر مانند سرکوب تکثیر سلولی T، اتمام و سرکوب تکثیر سلولی B برای کنترل بازسازی بافت عضله، استخوان و غضروف مفید هستند. می توانید از بیماری های دستگاه ایمنی مثل آرتریت روماتوئید وگرافت - در مقابل - میزبان و سپسیس استفاده کنید. هم چنین برای ژن درمانی هم مفید است. برای درمان موثر از عصاره اش استفاده کنید.

9. ناباروری :

گلپر ایرانی برای بررسی اثر آن بر فولیکولوژنز و بافت تخمدان مورد بررسی قرار گرفته است، مطالعات نشان می دهد که عصاره این گیاه می تواند اثر مهاری بر فولیکولوژنز داشته باشد. بنابراین استفاده از عصاره گلپر می تواند باعث بروز نازایی در زنان شود.

کاربرد های دارویی و مصارف دارویی گیاه گلپر چیست؟

10. ضد کاندیدایی:

هنگامی که عصاره این گیاه فعالیت ضدمیکروبی خوبی دارد، قارچ کاندیدا به دلیل حضور مخمر رشد می کند. معمولاً، باکتری های لاکتوباسیلوس رشد مخمر را کنترل می کنند. اگر این اتفاق نیافتد، باید از عصاره گلپر ایرانی برای پایین آوردن عفونت کاندیدا استفاده کنید.

11. ویژگی ضد دیابتی گیاه گلپر:

استفاده از عصاره گلپر در ایجاد کاهش علائم دیابتی ها کمک می کند.
دو عامل اصلی ریسک، عبارتند از:هیپرتریگلیسریدمیا و هیپوکلسترولمی برای دیابت.
شایع ترین بیماری ها، عبارتند از:آترواسکلروز و بیماری عروق کرونر.
این مشکلات پس از بروز دیابت در بیمار رخ می دهد.
استفاده از عصاره گلپر به کاهش این عوامل خطر کمک می کند.

عوارض جانبی گلپر:

عصاره این گیاه سمی است و اگر در تماس با پوست قرار بگیرد، حساسیت به نور خورشید را تحریک می کند. فرد خارش، قرمزی، اگزما و سوزش را تجربه خواهد کرد.
افراد کمی دچار سوختگی درجه سوم می شوند. نشانه هایش تا یک سال طول می کشند.
دانه های گیاه گلپر ایرانی گیاهان همسایه را می کشد. بنابراین وقتی آن را در باغ می کارید، باید مراقبش باشید.

عوارض جانبی گیاه گلپر 

نتیجه گیری:

به دلیل سمیت عصاره برگ گلپر، بهتر است زمانی که با گلپر ایرانی دست و پنجه نرم می کنید، مراقبش باشید. این یک ادویه فوق العاده است که برای پختن لوبیا و سیب زمینی استفاده می شود. هم چنین این یک گیاه زینتی زیبا است، اما می تواند تهاجمی هم باشد و باید مراقب باشید./نمناک