به گزارش پایگاه خبری نشان :

معادلات انتخابات مجلس شورای اسلامی هر روز پیچیده تر می شود. در حالی که همه سعی و تلاش شورای ائتلاف اصولگرایان معطوف راضی کردن جبهه پایداری برای ارائه فهرست واحد بود به یکباره اعلام موجودیت جبهه مدافعان حریم انقلاب اسلامی تمام معادلات را به هم ریخت.

با حسین الله کرم از نزدیکان سیاسی با این جبهه به گفتگو پرداختیم و دلایل اعلام موجودیت این مجموعه را جویا شدیم.

مشروح گفتگوی نامه نیوز با حسین الله کرم را در ادامه بخوانید.

*****

*جبهه مدافعان حریم انقلاب اسلامی از 43 فعال سیاسی اصولگرا و انقلاب دعوت کرد تا در انتخابات مجلس ثبت نام کنند، شما وقتی نام خودتان را در میان آنها دیدید غافلگیر شدید یا در جریان این تصمیم قرار داشتید؟

-بنده با اعضای این جبهه ارتباط تنگاتنگی دارم. لذا قتی اسم خودم را در لیست دعوت دیدم زیاد متعجب نشدم. زیراتصمیم گیری در اختیار افراد ازجمله بنده اطت لذا میتوانم درباره آن دعوت تصمیم گیری کنم. البته با بیانات دیروز حضرت آقا درباره توانایی در پذیرش مسئولیت بایدبیشترفکر کرده یا توجه به دعوت های دیگر داشته باشم.

*اعضای جبهه مدافعان حریم انقلاب اسلامی تا امروز کجا بودند، حضور ناگهانی در عرصه سیاسی پیدا کردند یا از سابقون جریان اصولگرا و انقلابی هستند؟

-این جبهه از انتخابات ریاست جمهوری و شورای اسلامی شهر سال 96 کار خود را آغاز وعلنی کرد. تمام اعضای جبهه از چهره های سیاسی با سابقه در کشور هستند.البته اعضای جبهه بدون تماس یاهماهنگی با چهل و سه نفر دعوت را تنظیم وتدوین کرده اند.

*چرا جبهه مدافعان حریم انقلاب اسلامی دعوت خود از چهره های سیاسی را علنی کرد، آیا هدفش اظهار وجود بود؟

-رهبر معظم انقلاب پیش از این به تعبیری فرمودند «افراد سعی کنند براساس دعوت در انتخابات نامزد شوند» لذا این جبهه احساس تکلیف کرد تا از 43 نفر مذکور ازمیان حدود90نفربرای ثبت نام در انتخابات مجلس دعوت به عمل آورد. دعوتش را هم علنی انجام داد تا آن افراد بیشتر تمایل به ثبت نام پیدا کنند.

*برخی گفتند جبهه مدافعان حریم انقلاب اسلامی همان جبهه هماهنگی نیروهای حزب الله است فقط برای انتخابات اسم جدید بر خود گذاشته، آیا این طور است؟

-خیر، اصلا این طور نیست. اعضای شورای هماهنگی نیروهای حزب الله در جبهه مدافعان حریم انقلاب اسلامی عضویت رسمی ندارند.

*تا پیش از این شورای ائتلاف نیروهای انقلاب و جبهه پایداری دو مکانیزم برای ساماندهی نیروهای اصولگرا و انقلابی در انتخابات مجلس بودند، چرا جبهه مدافعان حریم انقلاب اسلامی خارج از دو مکانیزم یادشده عمل کرد، آیا هدفش انتقاد به آنها بود؟

-جبهه مدافعان حریم انقلاب، شورای ائتلاف انقلاب اسلامی و جبهه پایداری هر سه در جریان انقلابی جای می گیرند. هر چند معتقدم در نهایت به یک لیست خواهندرسید، اما اگر انتظارات نیروهای انقلابی در تدوین فهرست نهایی برآورده نشود، آن موقع ممکن است لیست‌های متفاوتی بیرون آید،گرچه به نظرم همپوشانی زیادی خواهند داشت.

*در آن صورت تعدد فهرست بر شانس پیروزی نیروهای اصولگرا و انقلابی در انتخابات مجلس اثر نمی گذارد؟

-نیروهای اصلاح طلب گرچه می خواهند راه خود را از نیروهای اعتدال و دولت روحانی جدا کنند اما نمی توانند و در نهایت با یک فهرست وارد صحنه رقابت می شوند که البته بدلیل شکست دراستراتژی همگرایی با غرب خصوصا باناکامی دربرجام موفقیتی نخواهند داشت.

در این میان نباید وزن نیروهای انقلابی را نادیده گرفته شود. نیروها انقلابی در دهه اول انقلاب،عمدتا همراه نیروهای چپ اسلامی بودند و در دهه دوم به نیروهای راست اسلامی نزدیک شدند اما در هیچ دوره ای عقاید و دیدگاه های انقلابی این جریان کمتر به اجرا آمد یا اصلا مورد توجه قرار نگرفت. به نظر می رسد بهار نیروهای انقلابی نزدیک است و نشانه هایش در جبهه مدافعان حریم انقلاب اسلام دیده می شود. آنهادر مرحله اول 43 نفر رابرای ثبت نام انتخابات مجلس دعوت کردند تا مورد توجه شورای ائتلاف و جبهه پایداری قرار بگیرند اما به نظرمیرسداگرشورای ائتلاف به وزن نیروهای انقلابی در فهرست نهایی توجه نکند نتیجه اش بیرون آمدن 2 ، 3 یا چند فهرست از این اردوگاه سیاسی خواهد بود که این وضعیت قطعا بر شانس پیروزی نیروهای اصولگرا و انقلابی در انتخابات تأثیر منفی می گذارد.

*چرا احتمال می دهید شورای ائتلاف نمی تواند توقعات شما را برآورده کند؟

-شورای ائتلاف درحال حاضرتلاش داردبا تکیه برسبقه جهادی به نوعی توسط آقای قالیباف هدایت گردد،ازآنجا که اصولگرایان سنتی نیز دراین ائتلاف حضور دارند ما نگران رعایت وزن نیروهای انقلابی هستیم. دراین میان گرچه نسبت نیروهای جهادی و نیروهای انقلابی به یکدیگر خیلی نزدیک است و هر دو در یک جهت هستند و یک هدف را دنبال می کند. با این وجود معتقدیم شورای ائتلاف درعمل باید و حتما وزن نیروهای انقلابی را در هنگام تدوین لیست مدنظر قرار دهد تا همه به همان یک لیست وفادار بمانند.

*شما از منتقدان جدی آقای قالیباف بودید چه طور الان می گویید ما در یک جهت هستیم و یک هدف را دنبال می کنیم؟

-در دوره شهرداری آقای قالیباف کارهای خوبی از جمله مترو، اتوبان امام علی، تونل نیایش، تونل توحید و... انجام شد. ما معتقدیم این پروژه ها می توانست ارزان تر تمام شود اما از آن طرف جریان جهادی می گفت «سرعت مهمتر از هزینه پروژه است». در مجموع ماحصل آن اقدامات این بود که امروز در تهران شاهد ترافیک روان‌تری در سطح شهر هستیم.

*برخی معتقدند جبهه مدافعان حریم انقلاب به بهانه احساس تکلیف، دنبال به هم زدن بازی در اردوگاه اصولگرایی و نیروهای انقلاب هستند تا امتیازخواهی کنند؛ آیا این طور است؟

-خیر هدف انجام تکلیف است، نه بهانه. این کار براساس وزن سیاسی جریان انقلابی دنبال شد و اگر به نتیجه برسد جبهه مدافعان حریم انقلاب به راه پایان تکلیف خودش رسیده و کار را به همان شورای ائتلاف می سپارد. آنهایی که فکر می کنند جبهه مدافعان حریم انقلاب دنبال سهم‌خواهی است وقتی اسامی اعضای وتفکر وعملکرد کوتاه همین دوران را ازاین جبهه ببینند، از گفته خودشان بر می گردند چون اعضای این جبهه کسانی هستند که هیچ گاه در طول عمر خود دنبال سهم نبودند.

*جبهه مدافعان حریم انقلاب اسلامی مذاکره ای هم با شورای ائتلاف یا جبهه پایداری داشته است؟

-با برخی اعضای شورای ائتلاف و جبهه پایداری ارتباط مستقیم و غیرمستقیم داریم و راجع به مسائل مدنظرمان صحبت کردیم. الان هم دعوت از 43 نفر در همان راستای بهره گیری بیشتر از نیروهای انقلابی تعریف می شود./نامه نیوز

منبع: نامه نیوز