به گزارش پایگاه خبری نشان :

متخصصان در آمریکا در مطالعات اخیر خود به بررسی این موضوع پرداختند که چرا مصرف آسپیرین پس از تشخیص سرطان پستان با نتایج مختلف در افراد همراه است. آسپیرین از داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی است که در بسیاری از خانه‌ها پیدا می‌شود. افراد معمولا از این دارو برای درمان سردرد، سرماخوردگی خفیف و تسکین علائم آنفلوآنزا استفاده می‌کنند.  

در مطالعاتی که پیش از این نتایج آن در سایت مدیکال نیوز تودی منتشر شده آمده است داروی آسپیرین به کاهش ۲۰ درصدی خطر ابتلا به سرطان پستان کمک می‌کند و حتی می‌تواند در درمان سرطان‌ها از جمله سرطان پستان موثر باشد.  

با این حال در آزمایشی که در دانشگاه کارولینای شمالی انجام گرفته بر این موضوع تاکید شده که شواهد موجود در مورد چگونگی تاثیر آسپرین بر پیامدهای سرطان پستان متفاوت است.  

آسپیرین در برخی از مبتلایان به سرطان پستان با نتایج مثبتی همراه است و در برخی افراد پیامد مطلوبی ندارد. به همین دلیل محققان دانشگاه کارولینای شمالی به این موضوع پرداختند که مصرف این دارو برای چه افرادی مفید است.  

به گفته متخصصان، التهاب مزمن یکی از فاکتورهای کلیدی در بروز انواع سرطان از جمله سرطان پستان است. آسپیرین از داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی با خواص ضد التهابی است. همچنین شواهد موجود نشان می‌دهد مصرف آسپرین ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان کمک کند.  

در این بررسی متخصصان به دقت ارزیابی کردند که آیا مصرف داروی آسپیرین پیش از تشخیص سرطان پستان می‌تواند با دی‌ان‌ای متیلاسیون در ۱۳ ژن مرتبط با مکانیزم سرطان پستان مرتبط باشد و بر نتایج درمان سرطان تاثیر داشته باشد؟

آن‌ها اطلاعات ۱۲۶۶ زن مبتلا به سرطان پستان را بررسی کردند و دریافتند در زنانی که حداقل ۶ هفته پیش از تشخیص سرطان پستان یک ‌بار در هفته از داروی آسپیرین مصرف کرده باشند متیلاسیون ژن ۱ BRCA مشاهده شده که با افزایش ۶۷ درصدی تمامی موارد احتمالی مرگ‌ومیر پس از درمان همراه است.  

همچنین در زنانی که متیلاسیون ژن‌های ۱ BRCA و PR رخ نداده است و ۶ هفته پیش از تشخیص سرطان از داروی آسپیرین مصرف کرده بودند با کاهش ۲۲ تا ۴۰ درصدی احتمال مرگ‌ومیر بر اثر سرطان مواجه بودند.  

متخصصان با توجه به یافته‌های فوق اظهار کردند: با وجود نتایج به دست آمده افرادی که در معرض ابتلا به سرطان پستان قرار دارند نباید شروع به مصرف داروی آسپیرین کنند یا بدون مشورت با پزشک نحوه مصرف فعلی دارو را تغییر دهند.  /ایسنا