به گزارش پایگاه خبری نشان :

تشدید نوسانات ارزی موجب شد بازارساز تصمیم جدی برای مدیریت عرضه و تقاضا بگیرد و بر همین اساس علاوه بر افزایش عرضه در بازار با برداشتن سقف فروش در سامانه نیما، ازسرگیری فروش ارز سهمیه‌ای، آزاد شدن فروش ارز پتروشیمی‌ها در صرافی‌های غیربانکی و کاهش اختلاف دلار در بازار رسمی و آزاد مقدمات کاهش نوسانات قیمتی را در بازار ارز فراهم کرد.

بانک مرکزی البته اعلام کرده بود از روز دوشنبه ۲۱ مهرماه نیز روزانه ۵۰ میلیون دلار اسکناس وارد بازار خواهد کرد ضمن اینکه سقف خرید بانک‌ها و صرافی‌ها در بازار متشکل ارزی را به ۵۰۰ هزار دلار افزایش داده است.

هم‌اکنون قیمت فروش دلار در صرافی‌ها با ثبات نسبت به قیمت‌های پایانی روز کاری قبل ۲۵ هزار و ۶۲۰ تومان و قیمت خرید دلار نیز با اختلاف ۱۰۰۰ تومانی نسبت به قیمت فروش، ۲۴ هزار و ۶۲۰ تومان تعیین شده است.

قیمت فروش یورو نیز با افزایش نسبت به قیمت‌های پایانی روز کاری قبل معادل ۳۰ هزار و ۹۵۰ تومان و قیمت خرید یورو نیز ۲۹ هزار و ۹۵۰ تومان اعلام شده است.

دلار صبح روز یکشنبه ۱۸ آبان در صرافی‌ها در کانال ۲۲ هزار تومان قیمت خورده بود، ولی در ادامه با افزایش قیمت ارز در بازار آزاد بار دیگر به کانال‌های بالاتر بازگشت.

نرخ خرید و فروش دلار و یورو در صرافی‌های بانکی و بازار متشکل ارزی متغیر است و متناسب با نوسانات بازار آزاد در طول روز چند بار تغییر می‌کند.

گفتنی است، با کاهش اختلاف قیمت ارز بازار آزاد و رسمی، بانک مرکزی ممنوعیت فروش ارز سهمیه‌ای را به هر کارت ملی برداشت؛ بنابراین صرافی‌ها به هر کارت ملی یک بار در سال ۲۲۰۰ دلار ارز سهمیه‌ای می‌فروشند. پیش از این با دستور بانک مرکزی فروش ارز سهمیه‌ای موقتاً در صرافی‌های بانکی متوقف شده بود.

قیمت دلار در صرافی‌های بانکی با ثبات نسبت به قیمت‌های پایانی روز کاری قبل ۲۵ هزار و ۶۲۰ تومان تعیین شده است.

 

ریزش قیمت دلار همچنان ادامه دارد. کارشناسان بازار ارز معتقدند حباب قیمت دلار روز به روز خالی تر می شود و در چند ماه آینده قیمت دلار به رقم واقعی می رسد. از این رو توصیه اکید مسئولان و صاحب نظران در حوزه بازار ارز این است که مردم به قیمت دلار توجهی نکنند و از خرید آن اجتناب بورزند. قیمت دلار هر چه باشد به نظر می رسد در چند ماه آینده بیشتر به ثبات می رسد.

 

قیمت دلار

امیر حسین کریم زاده کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به این موضوع که بازار‌های اصلی از جمله، طلا، سکه، دلار و مسکن به سقف قیمتی رسیده اند، گفت: قیمت دلار قابلیت سقوط تا مرز ۲۳ هزار تومان را دارد. نرخ واقعی دلار ۲۰ هزار تومان بود است که نوسانات آن می‌تواند بین ۱۷ هزار تومان تا ۲۳ هزار تومان باشد.

وی ادامه داد: بودجه‌ی بسته شده برای سال آینده دلار ۱۱ هزارو ۵۰۰ تومان و بازار آزاد آن حدود ۲۰ درصد بالاتر از این نرخ است. دلار زیر ۱۵ هزار تومان توجیحی ندارد.

این کارشناس بیان کرد: با توجه به نزدیک شدن به پایان سال مالی چین در اواخر آذر و اوایل دی ماه و نزدیک شدن به سال نو میلادی تقاضا برای دلار افزایش پیدا کرده و نوسانات دلار به وجود می‌آید. در هر صورت ماهیت کلی قیمت دلار کاهشی است. همچنین اگر دلار کاهش پیدا کند، به دنبال آن سکه و طلا هم کاهش پیدا خواهد کرد.

کریم زاده تصریح کرد: باید منتظر کاهش قیمت طلا، سکه و دلار تا پایان امسال باشیم. به نظر می‌رسد، انتخابات امسال در ایران مانع رشد قیمت دلار تا پایان سال شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر قیمت مسکن بالاست و مردم قدرت خرید خود را از دست داده اند.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به مثبت شدن بازار سرمایه، اظهار کرد: بازار سرمایه به پایان اصلاحات خود رسیده در ماه های آذر و دی روند خوبی برای بازار سرمایه متصور هستیم. البته نباید از این نکته غافل شویم که روند همه سهم‌های بازار سرمایه را نمی‌توان پیش بینی کرد.

کریم زاده در پایان بیان کرد: خرید دلار تا پایان سال به هیچ وجه توصیه نمی‌شود؛ زیرا در حال حاضر ثبات در این بازار وجود ندارد. در حال حاضر کالا‌هایی که به آن‌ها ارز ۴۲۰۰ تعلق می‌گیرد، در حال حذف شدن هستند. قیمت تنها فرآورده نفتی که افزایش پیدا نکرده، گازوئیل است. در صورتی که قیمت این فرآورده نفتی هم افزایش پیدا کند، حمل و نقل و به مراتب بورس وضعیت بهتری خواهد داشت. از این رو ما شاهد تورم خواهیم بود