به گزارش پایگاه خبری نشان :

فاطمه فتاحی‌جویباری، نفر دوم مسابقات جهانی آلیش است. او چند روز پیش در مسابقات کشتی قهرمانی کشور در وزن ۶۰کیلو تمام حریفانش را با اقتدار شکست داد و قهرمانی سال گذشته‌اش را تکرار کرد. جویباری در گفت‌وگو با همشهری از چگونگی ورودش به این رشته می‌گوید. 

 انتخاب ورزش کشتی برای زنان ایرانی کمی عجیب است. چه شد که به این ورزش روی آوردید؟ 

علاقه شخصی داشتم. من اهل جویبار هستم و کشتی‌گیر نبودن در شهر ما کمی عجیب است. پدرم سال‌ها کشتی لوچو کار می‌کرد و من هم علاقه‌ام از آن زمان شکل گرفت. در نهایت سال ۹۶به‌صورت حرفه‌ای کشتی آلیش را شروع کردم. البته قبل از آن ورزش می‌کردم و کشتی کلاسیک را حرفه‌ای دنبال می‌کردم. 

خانواده نگفتند ورزش دیگری انتخاب کنید یا بخواهند مانع فعالیت‌تان در این رشته شوند؟ 

پدرم خیلی دوست داشت یکی از پسرانش کشتی‌گیر شود که نشد! البته کشتی می‌گرفتند ولی در سطح باشگاهی فعالیت داشتند. من که شروع کردم، خانواده به‌خصوص مادرم مشوق اصلی من در این راه بود و اصلا ممانعتی در کار نبود. 

گفتید ابتدا کشتی کلاسیک کار می‌کردید چه شد که ادامه ندادید؟ 

من کارم را با کشتی آزاد شروع کردم ولی وقتی دیدم نهایت این ورزش این است که تعداد محدودی ورزشکار در آن به اصرار ایران باید شرکت کنند و مسابقات برون‌مرزی‌اش هم به خرج ایران در جای دیگر هم برگزار می‌شود و مسابقات آسیایی و جهانی در کار نیست، فهمیدم که آینده‌ای در آن ندارم. برای همین به کشتی آلیش آمدم تا در مسابقات آسیایی و جهانی شرکت کنم. 

از مسابقات قهرمانی کشور و سطح این مسابقات بگویید. 

بعد از مسابقات جهانی قزاقستان قرار بود ۱۵روز بعد در مسابقات استانی شرکت کنم تا جواز حضور در مسابقات کشوری را بگیرم ولی به‌دلیل شیوع ویروس کرونا مسابقات لغو شد. حدود ۱۸‌ماه بود هیچ مسابقه‌ای نداشتیم تا همین مسابقات کشوری که برگزار شد. البته قبل از مسابقات کشوری مسئولان دوباره در سطح استان انتخابی گذاشتند که اول در آن شرکت کردم و بعد به مسابقات کشوری آمدم که توانستم مدال طلا بگیرم. 

 قبلاً انتقاد می‌شد که بسیاری از خانم‌ها از رشته‌های دیگر به کشتی آلیش می‌آیند و این رشته ورزشکار تخصصی ندارد الان هم شرایط همین است؟ 

نه اینکه کشتی‌گیر آلیش کار نداشتیم، ولی درست می‌گویید، ورزشکارانی از رشته‌های جودو، ووشو و تکواندو به آلیش می‌آمدند و در مسابقات شرکت می‌کردند ولی نظر من این است که نمی‌توانند مثل ورزشکار تخصصی آن رشته نتیجه بگیرند. فکر می‌کنم ورزشکار اگر تخصصی رشته‌ای را دنبال کند در آن موفق خواهد بود. 

می‌گفتند که علیرضا دبیر، رئیس فدراسیون قصد دارد کشتی زنان را جمع کند، در این‌باره چیزی شنیده‌اید؟ 

اصلاً اینطور نیست، ایشان درباره کشتی کلاسیک گفتند که دلیلی ندارد مسابقات برون‌مرزی با خرج ما انجام شود، برای همین این مسابقات تعطیل می‌شود ولی برای کشتی کلاسیک گفتند مسابقات کشوری و استانی کماکان برگزار خواهد شد. آقای دبیر درباره کشتی آلیش هم این قول را دادند که همانند کشتی مردان رسیدگی شود و اعزام به مسابقات جهانی و آسیایی خواهیم داشت. 

مسئولان جویبار از شما به‌عنوان یک کشتی‌گیر حمایت می‌کنند؟ 

تا الان اتفاق خاصی برایم نیفتاده است ولی قانون جدید که برای قهرمان ابلاغ شده است شامل حال من هم می‌شود و می‌توانم در یکی از ادارات دولتی استخدام شوم. مسئولان فدراسیون در حال نامه‌نگاری هستند، حالا باید ببینیم در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد.