به گزارش پایگاه خبری نشان :

در حالی که امروز اظهارات جدید وزیر خارجه آمریکا و شایعات پیرامون آن و همینطور برخی ادعاها در ارزپاشی در بازار ارز می‌توانستند موجب افزایش نرخ‌ها گردند، اما قیمت دلار با افت ۸۰ تومانی به ۲۳۲۲۰ تومان رسید. این احتمال وجود دارد که مالیات جدیدی که دیروز بر عایدی سرمایه از جمله ارز و سکه و طلا وضع شد موجب عقب‌نشینی و احتیاط معامله‌گران بازار ارز شده باشد. ضمن اینکه همچنان این بازار همچنان در انتظار خبرهای بیشتر از دور پنجم مذاکرات وین نیز هست.

r4bkFXCkkRLB

تناقض در روایات تهران و واشنگتن

شب گذشته بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده در مصاحبه با شبکه اسرائیلی گفت آنچه رئیس‌جمهور ایران به عنوان رسیدن به اصل توافق مطرح کرده است برای آن‌ها هم تازگی داشته و در واقع چنین خبری نیست. چنین گفته‌ای می‌توانست به خریدها در بازار ارز دامن بزند. ضمن اینکه برخی رسانه‌ها نیز به اشتباه به نقل از بلینکن نوشته بودند که او گفته است توافق برجام در شکل کنونی خود قابل بازگشت نیست و باید توافقی جدید انجام داد. این در حالی است که بلینکن مشابه آنچه بارها طی ماه‌های گذشته تکرار کرده گفته بود که آمریکا قصد دارد پس از بازگشت به برجام برای محکم‌تر و طولانی‌تر کردن آن مذاکره کند.

پای «ارزپاشی» به انتخابات باز شد

دیروز بازار ارز در واکنش به اظهارنظر ابراهیم رئیسی درباره ارزپاشی تمایل به صعود نشان داد. پس از آن بود که روابط عمومی بانک مرکزی به نقل از معاون این بانک نوشت که کشف قیمت ارز در سامانه نیما و بازار متشکل ارزی در حال حاضر توسط مکانیسم بازار اتفاق می‌افتد و شائبه هرگونه ارزپاشی را به صورت مستقیم رد کرد. اینکه قرار نیست نرخ‌ها به صورت مصنوعی پایین آورده شوند، می‌تواند برخی متقاضیان محتاط ارز را به خرید تشویق کند.

اثر مالیات جدید بر بازار ارز

طرح مالیات بر عایدی سرمایه که با هدف مقابله با سفته‌بازی در بازارها در دستور کار قرار گرفته است، بر بازار ارز و سکه و طلا نیز اثرگذار خواهد بود. به نظر می‌رسد دارندگان بیش از معادل ۲ هزار یورو (حدود ۲۴۰۰ دلار) و همچنین افرادی که بیش از معادل ۱۰۰ گرم طلای ۱۸ عیار، طلا به صورت سکه، شمش، آب شده، زیورآلات (از جنس طلا، پلاتین و جواهرآلات) دارند مشمول این نوع مالیات خواهند شد و باید از محل سود این معاملات، بخشی را به عنوان مالیات پرداخت کند.

نرخ این مالیات نیز برای ارز و طلا این گونه تصویب شده است:

۱) با نگهداری کمتر از یک سال معادل ۳۰ درصد

۲) با نگهداری بیش از یک تا دو سال سالانه ۲۰ درصد

۳) بیش از دو سال معادل ۱۰ درصد

از این رو بعید نیست بخشی از عقب‌نشینی امروز نرخ‌ها حتی با وجود برخی اخباری که می‌توانستند کمی موجب رشد نرخ‌ها گردند، وضع این مالیات باشد.

بازارساز برای حذف صف کمر بست؟

از دیگر اتفاقات قابل توجه آخرین روز کاری هفته افزایش ۱۳۰ تومانی نرخ صرافی ملی در شرایطی بود که نرخ‌های بازار آزاد حتی اندکی کاهش داشتند. طی روزهای گذشته صف‌های مقابل درب صرافی‌ها برای خرید ارز ارزان و کسب سود از فروش آن به قیمت بالاتر در بازار آزاد شکل گرفته بود که ممکن است بازارساز تصمیم به برچیدن این صف‌ها با کم کردن اختلاف نرخ‌های رسمی و آزاد گرفته باشد. البته قابل ذکر است که فاصله این دو نرخ که طی هفته گذشته حداکثر کمتر از ۸۰۰ تومان بوده است، چندان افزایش چشمگیری هم نداشته است.