به گزارش پایگاه خبری نشان :

سهام عدالت به مرحله پرداخت سود رسیده است. مسئولان مربوط با فراه‍م کردن زیر ساخت های لازم شرایط پرداخت سود را به شماره شبای دارندگان سهام عدالت فراهم کردند. مردم نیاز نیست برای دریافت سهام عدالت مراجعه حضوری داشته باشند. سود سهام عدالت در پایان سال گذشته نیز به حساب دارندگان آن واریز شد. امسال نیز سود سهام عدالت به همین ترتیب پرداخت می شود.

 

چگونه برای سهام عدالت ثبت نام کنیم؟

مهدی شریفیان، نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، درباره روز کارگر و مطالبات جامعه کارگری گفت: کارگران از آسیب‌پذیرترین و مظلوم‌ترین اقشار جامعه هستند که به دلیل فشارهای اقتصادی ناشی از تورم و تحریم بیشترین فشار و زیان را متحمل می‌شوند.

وی افزود: موضوعی که کارگران را رنج می‌دهد نبود امنیت شغلی، نبود رفاه و حتی نبود بیمه و بیمه‌های درمان تکمیلی است. در برخی از واحدهای تولیدی با کارگران قراردادهای 3 ماه و حتی یک ماهه منعقد می‌کنند که این وضعیت شغلی آنها را در شرایط ابهام قرار می‌دهد. در واقع حق قشر کارگر نیست که هم مشقت‌های اقتصادی را تحمل کنند و هم مشقت‌های شغلی و نبود امنیت شغلی را.

سهام عدالت

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی به عدم تطابق حقوق و مزایای کارگران با تورم اشاره کرد و در این رابطه گفت: متأسفانه در اکثر مواقع حقوق و دستمزد کارگران متناسب با تورم افزایش پیدا نکرده که امسال فاصله میان حقوق کارگران با تورم شدت بیشتری داشته است و در این شرایط کارگر چگونه باید امرار معاش کند؟

شریفیان در این این رابطه ادامه داد: وقتی ما از جوانی جمعیت، نشاط اجتماعی و از بین بردن فاصله طبقاتی سخن می‌گوییم باید از لحاظ درآمدی خانواده‌ها تأمین باشند و بتوانند حداقل ضروریات زندگی را به راحتی تأمین کنند ولی با توجه به اجاره سرسام‌آور مسکن، قیمت بالای ارزاق و مواد خوراکی و حتی هزینه‌های حمل و نقل، خب در این شرایط جوانی که کارگر است به سختی ازدواج می‌کند یا زوجینی که شرایط مالی مناسبی ندارند به سختی بچه‌دار می‌شوند. اگر می‌خواهیم قانون مجلس در زمینه جوانی جمعیت و مطالبات رهبر معظم انقلاب در فرزندآوری به صورت کامل محقق شود حتماً باید قشر کارگر را که بخش قابل توجهی از جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند تأمین شوند.

وی بیان کرد: جامعه کارگری انتظار زیادی از دولت ندارد و فقط برخورداری از امنیت شغلی، بیمه پایه و بیمه‌های مکمل و نیز تأمین مسکن مناسب را طلب می‌کنند و واقعاً هم مطالبه آنها مطالبه به حقی است. البته طی سال‌های گذشته در مجلس برای پاسخگویی به مطالبات کارگران گام‌هایی برداشته شده ولی چون در جنبه‌هایی ضعف اجرایی و نظارتی وجود داشته این قوانین به صورت اجرا نشده است و جامعه کارگری مطمئن باشد که مجلس برای پاسخگویی به مطالبات این عزیزان تمام تلاش خود را به کار خواهد گرفت.

نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به ضعف‌های قانون کار گفت: قطعاً قوانین بدون ایراد نیستند و باید اصلاح شوند و قانون کار هم از این مقوله مجزا نیست. برخی از منتقدان قانون کار می‌‎گویند که این قانون منجر به اختلاف میان کارفرما و کارگر شده و در اکثر اوقات بی‌عدالتی را به وجود می‌آورد و یا اینکه حق کارگر را تضییع می‌کند و یا کارفرما را مقابل کارگر قرار می‌دهد. به نظر من اصلاح برخی قوانین ضروری است و بهتر است مطابق منافع کارگر و کارفرما اصلاح شود.

شریفیان درباره خروج برخی کارگران از چرخه فعالیت‌های کارگاهی و تولیدی عنوان کرد: در سال‌های گذشته به دلیل افزایش افسارگسیخته تورم، شاهد هستیم حقوق‌ها کفاف زندگی نصف ماه کارگران را نمی‌دهد و کارگر محاسبه‌ای انجام می‌دهد و می‌بیند روزی هشت ساعت و بعضاً بیشتر کار می‌کند اما دستمزدی که در آخر ماه دریافت می‌کند جوابگوی زندگی‌اش نیست و به همین دلیل تصمیم می‌گیرد مستقل برای خود کسب و کاری راه بیندازد و یا اینکه اگر کسب و کاری هم نتواند راه بیندازد یک دستگاه موتور سیکلت یا خودرویی خریداری کرده و در تاکسی‌های اینترنتی فعالیت می‌کند و وقتی مشاهده می‌کند درآمد رانندگی بیشتر از کارگری است عطای کارگری را به لقایش می‌بخشد.

وی گفت: وقتی کارگران ایرانی به دلیل پایین بودن حقوق و دستمزد از فعالیت تولیدی خارج می‌شوند، کارفرما به سمت کارگران مهاجر افغانستانی روی می‌آورد تا خلأ نیروی کار را جبران کند.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس تأکید کرد: دولت و نمایندگان کارگری واهمه دارند مبادا با افزایش بیشتر حقوق کارگران، کارفرما مجبور به تعدیل نیرو شود. در اصل می‌توان با انجام اصلاحات اقتصادی، کاهش تورم و حمایت دولت از واحدهای تولیدی حقوق کارگران را متناسب با تورم افزایش داد و هم اینکه تعدیل نیرو صورت نگیرد.

شریفیان در پایان گفت: از سوی دیگر بهتر است دولت برای حمایت از کارگران، به آنها سهام شرکت‌های دولتی را واگذار کند تا از این طریق از سودهای دوره‌ای این شرکت‌ها بهره‌مند شوند و هم اینکه بعد از چند سال اگر نیاز به فروش سهام داشتند آن را بفروشند و بخشی از مشکلات زندگی‌‎شان را حل و فصل کنند./خبرجو

زمان واریز سود سهام عدالت 1402 / واریزی 10 میلیونی برای معلمان

عضو هیأت امنای مؤسسه صندوق ذخیره فرهنگیان می گوید: سهامدار شدن فرهنگیان مالکیت‌شان را بر دارایی خود مسجل می‌کند، بازنشستگان می‌توانند با مدیریت این سهام در بازار سرمایه، به سودآوری بیشتری دست پیدا کنند.

امین‌الله سالاری عضو هیأت امنای مؤسسه صندوق ذخیره فرهنگیان در خصوص واگذاری سهام شرکت‌های این مؤسسه در قالب مگاپروژه ارزش مالکانه به اعضای صندوق، اظهار کرد: واگذاری سهام انتظاری بود که فرهنگیان عضو مؤسسه حدود 12 سال برای تحقق آن لحظه شماری می‌کردند، بنابراین اعطای سهام می‌تواند یکی از مبارک‌ترین اتفاقاتی باشد که در تاریخ صندوق رخ داده‌ است.

وی با بیان اینکه سهامدار شدن فرهنگیان مالکیت‌شان را بر دارایی خود مسجل می‌کند، افزود: بازنشستگان می‌توانند با مدیریت این سهام در بازار سرمایه، به سودآوری بیشتری دست پیدا کنند.

سالاری افزود: با تلاش‌هایی که صورت گرفته است، واگذاری سهام الحمدالله مراحل کارشناسی، ارزیابی و شناسایی شرکت‌های قابل واگذاری را طی کرده است و ان‌شاءالله از اولین مرحله از این واگذاری به‌زودی رونمایی خواهد شد.

وی در خصوص اهمیت طرح ارزش مالکانه برای فرهنگیان عضو مؤسسه، اظهار کرد: فرهنگیان عضو صندوق ذخیره صاحبان اصلی این سرمایه هستند و خودشان مکرر پیگیر واگذاری سهام بوده و هستند بنابراین این اتفاق مبارک می‌تواند پاسخگوی بخش اعظمی از مطالبات آنها باشد.

عضو هیأت امنای صندوق ذخیره فرهنگیان با اشاره به تدریجی و مرحله‌ای بودن اجرای طرح ارزش مالکانه، گفت: اجرای طرح واگذاری سهام مرحله‌ای و تدریجی خواهد بود و با شناسایی شرکت‌های دارای قابلیت ورود به بورس به تدریج و طی حدود دو سال تمام سهام متعلقه به بازنشستگان به آنها واگذار خواهد شد.

سالاری در خصوص نحوه مدیریت سهام توسط بازنشستگان تصریح کرد: واگذاری سهام به قشر عظیمی از فرهنگیان می‌تواند بازار سرمایه را دچار مشکل کند و چنانچه فرهنگیان بخواهند بلافاصله به تشکیل صف فروش سهام خود اقدام کنند، ممکن است اصل سرمایه آنها را با خطر کاهش قیمت مواجه کند؛ بنابراین توصیه می‌کنم که پس از اختصاص سهام به آنها، مدیریت کنند و برای فروش عجله نکنند و در فرصت مناسب از سودآوری آن بهره ببرند.

وی با اشاره به اینکه این طرح بسیار خوب و مهم ممکن است چالش‌هایی نیز داشته باشد، اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین چالش‌های اجرای این طرح پس از واگذاری، می‌تواند عجله فرهنگیان برای فروش سهام باشد که نگرانیم این امر با ورود دلالان و سفته بازان بازار سرمایه همراه شود و فرهنگیان دچار ضرر و زیان شوند.

عضو هیأت امنای مؤسسه مهم‌ترین دستاورد این طرح را جلب اعتماد فرهنگیان عضو صندوق عنوان کرد و گفت:  از دستاوردهای طرح ارزش مالکانه این است که فرهنگیان بالاخره پس از سال‌ها حس مالکیت‌شان بر دارایی‌های صندوق عملیاتی شده و اطمینان یافته‌اند که سرمایه‌ها و دارایی‌های صندوق متعلق به آنهاست.

وی دارا بودن کد بورسی را شرط لازم واگذاری سهام به بازنشستگان دانست و تأکید کرد: از فرهنگیان تقاضا داریم جهت تسریع در روند واگذاری سهام و اجرای طرح موسوم به ارزش مالکانه هر چه سریع‌تر نسبت به دریافت کد بورسی و ثبت آن در سایت صندوق ذخیره به نشانی www.szf.ir اقدام کنند./اصلاحات نیوز