به گزارش پایگاه خبری نشان :

قیمت مرغ در بازار این روزها نوسان قیمت دارد . بازار قیمت مرغ مدام دچار نوسان می شود . قیمت مرغ امروز نسبت به روز گذشته کمی تغییر کرد . امروز قیمت مرغ در بازار حدودا کیویی ۲۲ هزار تومان کاهش یافته . برای دریافت جزئیات بیشتر از قیمت مرغ در بازار امروز 11 شهریور ۱۴۰۲ در ادامه با نشان آنلاین همراه باشید .

با توجه به واردات تخم مرغ نطفه دار و افزایش تولید مرغ ناشی از ازدیاد جوجه ریزی ها، قیمت مرغ روند کاهشی به خود گرفته است به طوری که متوسط قیمت هرکیلو مرغ در تهران به ۷۸ هزار تومان می رسد. این درحالی است که طی ماه های قبل از ۱۰۰ هزار تومان هم فراتر رفته بود.

براساس آمار اعلامی اتحادیه و تشکل های تولیدی در تیرماه ۱۳۲ میلیون قطعه، مرداد ۱۳۵ میلیون قطعه جوجه ریزی شد که در مقایسه با جوجه ریزی ۸۵ میلیون قطعه ای فروردین، روند جوجه ریزی رشد چشمگیری داشته است که با تامین به موقع نهاده دامی و مکمل ها کمبودی در تامین مرغ مورد نیاز نداریم.

رئیس جهاد کشاورزی استان تهران گفت: روزانه ۱۲۰۰ تا ۱۳۰۰ قطعه مرغ وارد استان تهران می شود که با این وجود نیاز بازار به طور کامل تامین می شود.

جبرئیل برادری اضافه کرد: تلاش های متعددی در راستای بازگشت واحدهای مرغداری غیرفعال به چرخه تولید صورت گرفته که براین اساس برای نخستین بار ظرفیت جوجه ریزی در استان تهران به یک میلیون و ۳۰۰ هزار قطعه رسیده است.

رئیس جهاد کشاورزی استان تهران متوسط قیمت مرغ در مغازه های سطح شهر تهران را ۸۰ هزارتومان اعلام کرد و گفت: تلاش های متعددی در راستای رساندن گوشت مرغ به نرخ مصوب ۷۳ هزار تومان در حال انجام است.

قیمت مرغ

قیمت مرغ در بازار

بسیاری از مسئولان اتحادیه و تشکل های تولیدی اذعان می کنند که پتانسیل فعلی تولید سالانه صنعت مرغ گوشتی ۳ میلیون تا ۳ میلیون و ۲۰۰ هزارتن است که با احتساب مصرف داخل و افزایش تقاضا برای خرید مرغ ناشی از گرانی گوشت قرمز ۲ میلیون تا ۲ میلیون و ۱۰۰ هزارتن است که با این وجود نیازی به واردات گوشت مرغ نداریم و تنها نیاز است که نهادهای تولید و سرمایه در گردش مورد نیاز فراهم شود.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی از بهبود روند جوجه ریزی خبر داد و گفت: بنابر آمار در تیرماه ۱۳۲ میلیون و مرداد حدود ۱۳۵ میلیون قطعه جوجه ریزی شد که با کاهش روند قیمت جوجه پیش بینی می شود که جوجه ریزی شهریور در همین محدوده باشد.

علی ابراهیمی با بیان اینکه آمار رسمی در خصوص سرانه مصرف نداریم افزود: با توجه به میزان جوجه ریزی و تولید برآورد می شود که ماهانه ۲۰۰ تا ۲۱۰ هزارتن گوشت مرغ در کشور مصرف شود.

وی ادامه داد: در شرایطی که میزان جوجه ریزی کمتر از ۲۰۰ هزارتن باشد، بازار مرغ دچار نوسان می شود چراکه با افزایش گوشت قرمز، مرغ جزء پروتئین های پرمصرف محسوب می شود.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی با بیان اینکه ظرفیت تولید طیور گوشتی بالای ۳ میلیون تن است، گفت: بنابر آمار پتانسیل سالانه تولید صنعت مرغ ۳ تا ۳ میلیون و ۲۰۰ هزارتن است که با این وجود اعتقادی به واردات مرغ ندارم چراکه پتانسیل صادرات در کشور وجود دارد.

قیمت مرغ

کاهش قیمت مرغ

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون راهکار تنظیم بازار مرغ را حذف قیمت گذاری دستوری و عدم دخالت در بازار اعلام کرد و گفت: دولت با حذف قیمت گذاری دستوری، واگذاری امور به بخش خصوصی و تشدید نظارت ها می تواند بازار را به تعادل برساند.

به گفته ارسلان قاسمی دولت با حمایت از دهک های کم درآمد همچون کالابرگ می تواند قدرت خرید آنها را افزایش دهد و به رغم آنکه راهکارهای حمایتی در قانون آمده، اما بدرستی اجرا نمی شود.

وی با بیان اینکه نیازی به واردات گوشت مرغ نداریم بیان کرد: با تامین به موقع نهاده های دامی، پتانسیل تامین ۱۰۰ درصد نیاز کشور در داخل وجود دارد.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون ادامه داد: بنابر آمار ظرفیت تولید صنعت مرغداری بیش از ۳ میلیون تن است که با احتساب مصرف ۲ تا ۲ میلیون و ۱۰۰ هزارتن مرغ در داخل، امکان صادرات یک میلیون تن مرغ وجود دارد که متاسفانه به سبب نبود تدابیر و برنامه بدنبال واردات هستیم.

دبیر کانون مرغداران گوشتی گفت:  قیمت کنونی هرکیلو مرغ زنده درب مرغداری ۵۵ تا ۵۶ هزارتومان است که براین اساس هرکیلو مرغ گرم با نرخ ۷۲ تا ۷۳ هزارتومان باید عرضه شود.

به گفته پرویز فروغی علی رغم کاهش قیمت مرغ زنده، مرغ گرم با نرخ ۹۰ تا ۱۰۰ هزارتومان در بازار عرضه می شود که این گرانفروشی ارتباطی به مرغدار ندارد.

فروغی ادامه داد: با توجه به افزایش تقاضا برای خرید مرغ ناشی از گرانی سایر محصولات پروتئینی، جوجه ریزی ماهانه ۱۳۰ میلیون قطعه جوابگوی نیاز کشور است.

دبیرکانون پرورش دهندگان مرغ گوشتی بیان کرد: اگر دولت دست از قیمت گذاری دستوری بردارد و نهاده دامی مورد نیاز مرغدار را تامین کند، دیگر شاهد نوسان قیمت در بازار نخواهیم بود.

او با بیان اینکه نیازی به واردات مرغ نداریم، اظهار کرد: بنابر آمار تاچندسال پیش هفتمین تولیدکننده مرغ در دنیا بودیم که متاسفانه اتخاذ سیاست های نادرست موجب شد که واردکننده شویم.

با توجه به رتبه ایران در تولید مرغ و پتانسیل صنعت مرغداری انتظار می رود که مسئولان با اتخاذ سیاست های حمایتی به پایداری تولید کمک کنند چراکه واردات مرغ نسخه موقتی برای تنظیم بازار است و استمرار آن می‌تواند ضربه مهلکی به تولید و صنعت مرغداری کشور وارد کند.

جبرئیل برادری، رئیس سازمان جهاد کشاورزی در نشست خبری هفته جاری اعلام کرد در تیر امسال ۱۳۲ میلیون قطعه جوجه‌ریزی شده و بازار به طور کامل تأمین است. وی با بیان اینکه روزانه در حدود ۱۲۰۰ تا ۱۳۰۰ تن قطعه مرغ وارد استان تهران می‌شود، عنوان کرد، تلاش بسیاری شده تا واحدهای مرغداری غیرفعال به چرخه تولید برگردند و در این راستا برای نخستین بار ظرفیت جوجه‌ریزی در استان تهران به یک میلیون و ۳۰۰ هزار قطعه رسیده است.

وی اعلام کرد، تا کنون ۲۶ هزار بازرسی از بازار گوشت انجام شده و به طور میانگین قیمت مرغ در فروشگاه‌های پروتئینی ۸۰ هزار تومان است. اما تلاش‌ها در راستای رساندن قیمت گوشت مرغ به نرخ مصوب ۷۳ هزار تومان است.

گفتنی است قیمت مصوب هر کیلو گوشت مرغ اردیبهشت امسال ۷۳ هزار تومان تعیین شد.

درصد هفتگی بازار کالاهای اساسی از جمله بازار گوشت مرغ نشان می‌دهد قیمت‌ها روند نزولی داشته است. شنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۲ قیمت هر کیلو گوشت مرغ ۸۷ هزار تومان به فروش می‌رسید در حالی که این مبلغ امروز صبح به ۷۸ هزار تومان رسیده است.

جبرئیل برادری، رئیس سازمان جهاد کشاورزی در نشست خبری هفته جاری اعلام کرد در تیر امسال ۱۳۲ میلیون قطعه جوجه‌ریزی شده و بازار به طور کامل تأمین است. وی با بیان اینکه روزانه در حدود ۱۲۰۰ تا ۱۳۰۰ تن قطعه مرغ وارد استان تهران می‌شود، عنوان کرد، تلاش بسیاری شده تا واحدهای مرغداری غیرفعال به چرخه تولید برگردند و در این راستا برای نخستین بار ظرفیت جوجه‌ریزی در استان تهران به یک میلیون و ۳۰۰ هزار قطعه رسیده است.