به گزارش پایگاه خبری نشان :

در رتبه بندی معلمان لازم است فرهنگیان بر مبنای توانایی و امتیازاتی که به دست آورده اند، تعیین سطح شوند .طرح رتبه بندی معلمان فقط برای آموزگاران ، دبیران ، هنرآموزان ، مربیان امور تربیتی، مشاوران واحد آموزشی ، مراقبان سلامت و بهداشت و ... که مشغول به کار هستند ، میشود . کلیه افرادی که به صورت تمام وقت ، در آموزش و پرورش خدمت می کنند ، در نظام رتبه بندی معلمان میتوانند در امتحان رتبه بندی فرهنگیان شرکت کنن . اعضای هیات استانی هم میتوانند در طرح رتبه بندی معلمان شرکت کنند . در ادامه مطلب به توضیحات بیشتری  درباره نتایج رتبه بندی معلمان میپردازیم .

بنا بر اعلام معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی سازمان نوسازی توسعه و تجهیز مدارس کشور، نظام رتبه‌بندی صرفا برای آن دسته از کارکنانی که بدوا به صورت «معلم» جذب آموزش و پرورش شده‌اند و اکنون در قسمت اداری مشغول خدمت هستند، قابل اجرا است.

بر اساس تبصره ذیل ماده ۴ قانون نظام رتبه بندی معلمان، کادر اداری وزارت آموزش و پرورش که برای خدمت معلمی استخدام شده اند نیز مشمول نظام رتبه بندی معلمان می‌شوند.

با این وجود علیرغم گذشت حدود دو سال از تصویب این قانون و اجرای آن برای معلمان، هنوز در مسیر رتبه بندی کادر اداری از جمله کارشناسان سازمان نوسازی مدارس که بدوا "معلم" استخدام شده‌ بودند مشکلاتی وجود داشت و این کارکنان آموزش و پرورش مشمول نظام رتبه بندی نشده بودند.

روز گذشته دیوان محاسبات کشور اعلام کرد که بر اساس نظریه شورای حقوقی و ستاد مشاوره فنی و حقوقی این نهاد نظارتی در خصوص «تسری فوق العاده موضوع قانون نظام رتبه بندی معلمان به کارکنان سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور»، قانون نظام رتبه بندی معلمان مصوب ۱۴۰۰ و تبصره (۱) ماده (۳) آیین نامه اجرایی قانون مذکور و بند (۱) اصلاحیه مورخ سال ۱۴۰۱ برای کارکنان کادر اداری وزارت آموزش و پرورش نیز قابل اجراست.

در همین راستا صفرعلی یازرلو - معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی سازمان نوسازی توسعه و تجهیز مدارس کشور در گفت‌وگو با ایسنا تاکید کرد که نظام رتبه بندی صرفا برای آن دسته از کارکنانی که بدوا به صورت "معلم" جذب آموزش و پرورش شده‌اند و اکنون در قسمت اداری مشغول خدمت هستند و نه تمامی کادر اداری، قابل اجرا است.

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی سازمان نوسازی توسعه و تجهیز مدارس کشور به ایسنا اعلام کرد: برخی از کارکنان سازمان نوسازی همانند کارکنان آموزش و پرورش، بدوا به صورت معلم استخدام آموزش و پرورش شده‌اند و پس از آن برابر با بخشنامه ۲۳۰ به بخش اداری منتقل شده‌اند و در پست‌های کارشناسی مشغول به کار هستند.

یازرلو تصریح کرد: طبق آیین نامه اجرایی رتبه بندی معلمان این نوع معلمان که در آموزش و پرورش و سازمان‌های وابسته مشغول خدمت هستند، مشمول نظام رتبه‌بندی می‌شوند اما در اجرا برای کارکنان سازمان نوسازی و سایر سازمان‌های وابسته موانعی ایجاد شده بود و بعضا تفسیر می‌کردند که این نوع معلمان شامل رتبه‌بندی نمی‌شوند.

وی توضیح داد: در حال حاضر این مساله با ورود دیوان محاسبات و شورای حقوقی آن حل شده است و روز گذشته اعلام کردند که کارکنان سازمان‌های وابسته که بدوا معلم استخدام شده‌اند، ورود آنها به آموزش و پرورش با سمت معلمی بوده است الان در پست‌های کارشناسی مشغول خدمت هستند نیز مشمول رتبه‌بندی می‌شوند.

بیشترین اعتراضات معلمان در رتبه‌بندی مربوط به شاخص‌های رفتاری و مواردی بود که مدیران مدارس درباره آنها اعلام‌نظر کرده بودند همچنین در بخش‌های مرتبط با ارائه مدارک و با توجه به دشواری موجود در ارائه مدارک، شاهد ثبت اعتراضات بودیم.

رتبه بندی معلمان

باید توجه داشت که معلمان طبق قانون رتبه‌بندی، مجاز نیستند بالاتر از سنوات خود،  رتبه دریافت کنند به عنوان مثال برای ۱۵ سال سنوات خدمت، سقف رتبه ۳ تعیین شده است اما برخی معلمان برای این اعتراض ثبت کرده‌اند در حالی که ما در آموزش و پرورش موظف هستیم طبق قانون تعیین شده حرکت کنیم هر چند نظرات شخصی متفاوتی داشته باشیم.

 طبق قانون رتبه‌بندی معلمان، حداقل سابقه خدمت معلمی برای کسب رتبه‌های دانشیار معلم و استاد معلم به ترتیب (۱۵) و (۲۱) سال است. آموزشیار معلم، مربی معلم، استادیار معلم، دانشیار معلم و استاد معلم به ترتیب معادل رتبه‌های ۱، ۲، ۳، ۴ و ۵ است.

بررسی اعتراضات و مستندات بارگذاری شده در #ادارات آموزش و پرورش سراسر کشور به اتمام رسیده و پرونده همکاران به همراه امتیازات و رتبه ای که کسب کرده اند به اداره کل استان ها و وزارت ارسال شده است.در آیین نامه آمده بود که: رتبه ۱ و ۲ در اداره منطقه رتبه ۳ در اداره کل استان

رتبه ۴ و ۵ در وزارتخانه تایید شود.

 اما در این مرحله برخلاف آیین نامه مصوب شده در هیات دولت وزارتخانه تصمیم گرفته تا رتبه ۱ در اداره منطقه رتبه ۲ در اداره کل استانرتبه ۳ ، ۴ و ۵ در وزارتخانه تایید شود.

 با پیگیری هایی که داشتیم متوجه شدیم رتبه برخی از همکاران تغییر نکرده و رتبه تعدادی نیز کاهش یافته است، اما مستندات بسیاری از همکاران در اداره منطقه خدمتشان تایید شده و مستحق رتبه بالاتری اعلام شده اند. (از رتبه ۱ تا رتبه ۵)

رتبه بندی معلمان

 اما پرونده های بسیاری از همکاران از وزارتخانه به اداره کل استان و همچنین برخی پرونده ها از اداره کل استان به اداره منطقه برگشت داده شده و خواسته اند که مجدد بررسی شده و امتیازات کاهش یابد تا رتبه پایین تری به آنها تعلق بگیرد.

با بررسی مجدد بسیاری از پرونده ها امتیاز و رتبه قبلی مجدد تایید شده و به اداره کل و وزارت ارسال شده است اما همچنان تاکید بر کاهش امتیازات و رتبه وجود دارد.

 با تمام سخت گیری ها در فرآیند بررسی و تعریف شاخص ها و مدارک ربط و بی ربط آموزش و پرورش قصد دارد به هر نحوی که شده رتبه همکاران پایین باشد تا بودجه کمتری را صرف پرداخت فوق العاده رتبه بندی کند.

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی سازمان نوسازی توسعه و تجهیز مدارس کشور با بیان اینکه در آینده نزدیک احکام این افراد صادر می‌شود، ادامه داد: احکام نیز به زودی صادر می‌شود. همکاران در مرحله ارزیابی برای مشخص کردن رتبه‌ها هستند تا متناسب با رتبه‌ها احکام صادر شود. وقتی رتبه همکاران تعیین شود برای صدور احکام اقدام می‌شود.

وی  در پاسخ به این سوال که معوقات این کارکنان چه می‌شود ؟

افزود: مسائل مالی را باید پیگیری و حل کنیم و نهایتا نتیجه را ابلاغ خواهیم کرد .