به گزارش پایگاه خبری نشان :

بورس از ابزارهای دولت برای جمع آوری نقدینگی سرگردان در جامعه است. بازار سرمایه نام دیگر بورس است. بورس کمک می کند که دارایی های سرمایه گذاران در جهت تقویت تولید هدایت شوند. شفافیت در معادلات البته شرط تقویت بورس است که باید مسئولان نسبت به رعایت این اصل در معاملات بورس حساسیت های لازم را به خرج دهند.

به گزارش تجارت‌نیوز، شاخص کل بورس در نخستین روز هفته توانست با رشد 20 هزار و 562 واحدی در پله دو میلیون و 535 هزار و 236 واحد قرار گیرد. در همین حال شاخص هم‌وزن نیز رشد امیدوارکننده‌ای را ثبت کرد و با صعود 14 هزار و 522 واحدی به سطح 870 هزار و 409 واحد رسید.

به این ترتیب بازار سهام در حال تجربه روزهای سبز همراه با رشد هماهنگ نمادهای کوچک و بزرگ است؛ اگرچه از رشد یکپارچه نمادها خبری نیست و بر همین اساس تهدید معاملات هیجانی از سر بازار برداشته شده است.

محرک‌های رشد

در روز شنبه گروه‌های بانک، پالایش و خودرو توانستند مسیر مناسبی را پیش روی سهامداران خود ترسیم کنند. رشد نمادهای ریالی در کنار نمادهای دلاری در حالی که دلار با کاهش قیمت روبرو بوده نشان می‌دهد خرید و فروش‌ها غالبا با دید بنیادی و تحلیلی‌تری صورت می‌گیرد.

در همین حال اخبار افزایش قیمت محصولات گروه‌های غذایی و شوینده و همچنین رشد احتمالی قیمت دارو، اندک‌اندک نمادهای دارای بنیاد قوی در این گروه‌ها را در معرض توجه معامله‌گران قرار خواهد داد.

گزارش‌های 12 ماهه، محرک دیگری است که به تدریج با قرار گرفتن روی کدال، خریداران و فروشندگان دارای دیدگاه میان و بلندمدت را برای تعیین استراتژی، یاری خواهد کرد. به‌‍‌ویژه در این فصل سال، گزارش‌های 12 ماه می‌تواند موج تازه‌ای از خرید را تا آستانه مجامع و فصل تقسیم سود در بازار فعال کند.

با این حال اما در این هیاهو نباید از پروژه شدن سهام کوچک غافل شد. در صورتی که رخدادهای سال 99 و حبابی شدن بازار نمادهای کوچک تکرار شود، ترمز رشد بورس و رونق بازار کشیده خواهد شد.

پیش بینی بورس فردا

آیا معاملات بازار 30 هزار میلیاردی می‌شود؟ این سوالی است که معامله‌گران و سهامداران این روزها از خود می‌پرسند. ارزش معاملات در هفته‌های اخیر به روزهای اوج بازار در سال 99 نزدیک شده است. با این تفاوت که از خرید و فروش‌های هیجانی خبری نیست. با این حال اما به دلیل فعال‌شدن محرک‌هایی که گفته شد، به نظر می‌رسد حجم معاملات طی روزهای آینده افزایش خواهد یافت. در این صورت بعید نیست ارزش معاملات نیز بالا رود و بتواند خود را به سقف سال 99 نزدیک کند.

با این حال اما رشد بی‌وقفه بازار طی هفته‌های اخیر، چراغ احتیاط را روشن کرده و نسبت به رخ دادن یک اصلاح نسبتا عمیق هشدار می‌دهد.

 

وقتی تولید در دستور کار دولت نیست یعنی رشد شاخص بورس کاذب است

روزنامه اینترنتی فراز: حسین راغفر تحلیلگر اقتصادی براین باور است: بورس به آینده وابسته است. امروزه همه خودروسازان دارند به سمت خودروهای الکترونیک پیش می‌روند اما هنوز که هنوز در ایران خودروی سوخت فسیلی وارد می‌شود و این نشان می‌دهد که هیچ چشم‌اندازی برای آینده کشور از این منظر وجود ندارد.

حسین راغفر تحلیلگر اقتصادی درباره رشدی که بازار بورس در این چند روز اخیر داشته پاسخ داد: به نظر من، بورس یعنی تولید. اگر شما می‌خواهید در بازار بورس رونقی ببینید باید رونق را در بخش تولید ببینید. در یک دهه گذشته صرف نظر از آمارهایی که سال گذشته دولت ارائه می‌داد، باورپذیر نبود که آمارها صحت داشته باشند. به دلیل اینکه رونق و رشد اقتصادی را نشان می‌دادند.

وی ادامه داد: متاسفانه ده سالی که با نرخ سرمایه‌گذاری منفی رو به رو هستیم. یعنی میزان سرمایه‌گذاری کفاف تامین استهلاک سرمایه‌های موجود را هم نمی‌دهد. معنای دیگر آن این است که سرمایه‌گذاری صورت نگرفته و منابع از کشور خارج شده و بخش قابل توجهی از آن به خرید و فروش کالاهای لوکس مانند خودرو، مسکن، سکه و طلا آمده است. این مواردی که اقتصاد کشور را فلج کرده است.

راغفر تصریح کرد: به نظر من، در رابطه با مسئله بورس وقتی می‌توانیم بگوییم یک بازار و سهام موفق داریم که تولید در کشور رشد کند منتهی همانطور که ملاحظه می‌فرمایید مسئله تولید اصلا در دستورکار دولت‌ها نیست. لذا مادامی که شما سودهای خیلی بزرگی را در خرید و فروش سکه، زمین، مسکن و ارز بدست می‌آورید چه دلیلی دارد که مسکن را یک مبلغ ناچیز کنید. آمار رسمی موجود است و نشان می‌دهد از ۱۳۷۲ تا ۱۴۰۱ قیمت مسکن در تهران ۵۰۸ برابر شده است. یعنی ۵۸ هزار درصد تورم در مسکن بوده و این یک رقم خیلی بزرگی به شمار می آید که متاسفانه سودهای عجیب و غریب و افسانه‌ای برای یک عده‌ای ایجاد کرده که فرصت‌های زندگی و یک زندگی شایسته را از میلیون‌ها نفر گرفته که خودش یکی از دلایل مهاجرت از ایران است.

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه بازار بورس دیگر نمی تواند مثل چندسال قبل روند خود را بگذارند بیان کرد: به نظر من، بازار بورس دوره سابقی ندارد و آن دوره کوتاه -از دی ۹۶ تا تیر ۹۷-  رشد بی‌سابقه‌ای را در بازار سهام دیدیم که این رشد دستکاری شده بود و مردم را در ورود به بازاری ترغیب و تشویق کردند که خیلی‌ها نابود شدند. فلذا رونقی از بورس به این معنا نداریم.

وی ادامه داد: بورس به تولید وابسته است و اگر شما تولید را رشد بدهید، می‌توانید انتظار داشته باشید که بازار سهام هم رشد کند.  بورس به آینده وابسته است. امروزه همه خودروسازان دارند به سمت خودروهای الکترونیک پیش می‌روند اما هنوز که هنوز در ایران خودروی سوخت فسیلی وارد می‌شود و این نشان می‌دهد که هیچ چشم‌اندازی برای آینده کشور از این منظر وجود ندارد. در حوزه ترافیک چه کسی باید چشم‌اندازی را مطرح کند که مثلا ۱۰ سال دیگر وضعیت ترافیک چه می‌شود؟ من فکر نمی‌کنم در ۳-۴ سال آینده تهران قابل زیست باشد .

این تحلیلگر اظهار کرد: بنابراین، مادامی که وضع این‌گونه است چگونه می‌توانیم انتظار داشته باشیم که یک ثبات، آرامش و اعتماد به بازارهای کشور بازگردد تا باعث شود بخش خصوصی در آن سرمایه‌گذاری کند. در این فرآیند ما ناگزیر هستیم ابتدا فضای کسب و کار کشور را بهبود بخشیم تا بخش خصوصی حاضر شود به کشور برگردد و این جز با خروج این نهادها از اقتصاد امکان‌پذیر نیست آنوقت می‌توانیم امیدوار شویم که به تدریج تولید بهبود پیدا کند و تولید موجب افزایش قیمت سهام و ارزش دارایی‌های بنگاه‌ها شود ما هنوز با این مرحله فاصله‌های خیلی زیادی داریم. اگر بازار بورس گاهی با رونق کاذبی رو به رو می‌شود به این خاطر که دستکاری شده و واقعیت بیرونی ندارد.