به گزارش پایگاه خبری نشان :

در رتبه بندی معلمان لازم است فرهنگیان بر مبنای توانایی و امتیازاتی که به دست آورده اند، تعیین سطح شوند .طرح رتبه بندی معلمان فقط برای آموزگاران ، دبیران ، هنرآموزان ، مربیان امور تربیتی، مشاوران واحد آموزشی ، مراقبان سلامت و بهداشت و ... که مشغول به کار هستند ، میشود . کلیه افرادی که به صورت تمام وقت ، در آموزش و پرورش خدمت می کنند ، در نظام رتبه بندی معلمان میتوانند در امتحان رتبه بندی فرهنگیان شرکت کنن . اعضای هیات استانی هم میتوانند در طرح رتبه بندی معلمان شرکت کنند . در ادامه مطلب به توضیحات بیشتری  درباره نتایج رتبه بندی معلمان میپردازیم .

معاون وزارت آموزش‌وپرورش گفت: ۳۲۰ هزار نفر از مجموع ۹۰۰ هزار معلم به رتبه خود اعتراض کرده و تقاضای تجدید نظر داشتند و رتبه جدید برای ۶۰ هزار معلم با سابقه کاری و مدرک تحصیلی بالاتر صادر شده است.

 احکام جدید معلمانی که به نتیجه رتبه‌بندی خود معترض و اعتراض آنها وارد بود و ارتقاء رتبه داشتند، در حال صدور است.

از مجموع 940 هزار معلم مشمول رتبه‌بندی، 34 درصد معلمان به رتبه خود اعتراض داشتند. به طور میانگین 65 درصد معلمان در مرحله بررسی اعتراضات یک رتبه ارتقا داشتند.

در فرآیند رتبه‌بندی، معلمان در سه ساحت حرفه‌ای، عمومی و تخصصی بررسی شدند و به گفته مسئولان وزارت آموزش و پرورش برای کسب رتبه‌های 4 و 5 به بیش از 15 سال سابقه کار نیاز است.

رضا مراد صحرایی؛ وزیر آموزش و پرورش نیز در آخرین اظهار نظر خود درباره رتبه‌بندی معلمان با اشاره به اینکه در رتبه‌بندی معلمان باید متغیرها را متفاوت کرد، گفته است: معلم کوچ‌رو را نمی‌توان با معلمی که در تجریش تهران تدریس می‌کند یکسان کرد اما مهم این است که رتبه‌بندی را اجرا کردیم و امروز رتبه‌بندی در حقوق است؛ همچنین امسال 26 هزار میلیارد تومان برای رتبه‌بندی معلمان در بودجه حقوق آموزش و پرورش تعیین شده است.

320 هزار معلم معترض به رتبه‌بندی

علی فرهادی؛ معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش درباره اعلام نتایج اعتراضات معلمان به رتبه‌بندی گفت: 320 هزار نفر از مجموع 940 هزار معلم به رتبه خود اعتراض کرده و تقاضای تجدید نظر داشتند، در آموزش و پرورش معترضان را به چند دسته تقسیم کردیم و گروه نخست 63 هزار معلم با سابقه کار و مدرک تحصیلی بالا  بودند که احتمال ارتقای رتبه آنها بیشتر بود.

 شهریور امسال پرونده 60 هزار نفر از این معلمان در کانون‌های ارزیابی بررسی و رتبه جدید افراد صادر شد که با حقوق شهریور معوقات مربوط به رتبه جدید آنها از ابتدای سال 1402 پرداخت شد.

پرونده اعتراضات رتبه‌بندی معلمان تا 2 ماه آینده بسته می‌شود

به گفته فرهادی، گروه‌های دیگر معلمان با سوابق کاری و مدارک تحصیلی پایین‌تر هستند که آنها نیز در سه گروه تقسیم‌بندی شدند و پرونده آنها در چند کانون ارزیابی در تهران در حال بررسی است، امیدواریم تا دو ماه آینده پرونده رسیدگی به اعتراضات رتبه‌بندی معلمان تعیین تکلیف شود.

وی با اشاره به اینکه پرونده رتبه‌بندی همچنان باز است و مسیر ارتقای رشد معلمان ادامه دارد، گفت: آنها باید خود را مطابق با شرایط روز ارتقا دهند و اگر معلمی رکود داشته باشد حتماً به او یادآوری می‌کنیم تا در مسیر ارتقا قرار بگیرد.

به گفته مسئولان وزارت آموزش و پرورش، با اجرای رتبه‌بندی میانگین حقوق معلمان همچنان 30 درصد از حقوق کارمندان دولت پایین‌تر است که باید این وضعیت جبران شود همچنین رتبه‌بندی به طور میانگین 26 درصد حقوق معلمان را افزایش داد.

در این اطلاعیه آمده است: با توجه به اجرای قانون رتبه بندی معلمان و در راستای صیانت از حقوق همکاران و تکریم معلمان، پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش با همکاری معاونت حقوقی و امور مجلس در جهت بهبود و اصلاح معایب و ایرادات و ارتقا رتبه‌بندی، اقدام به ارزیابی وضعیت اجرای رتبه بندی از منظر مشمولین قانون رتبه‌بندی کرده است.

 https://nazar.medu.ir/takesurvey/SURlm۴kvchm۵sd مراجعه کرده و نظرات و دیدگاه‌های خود را در جهت افزایش کیفی فرآیند تعلیم و تربیت، اعتلای کرامت و منزلت اجتماعی معلمان، استقرار نظام پرداخت‌ها بر اساس تخصص و شایستگی‌ها، تقویت انگیزه و رضایتمندی شغلی و ارتقای تعهد و تقویت هویت حرفه‌ای ابراز نمایند.

بیشترین اعتراضات معلمان در رتبه‌بندی مربوط به شاخص‌های رفتاری و مواردی بود که مدیران مدارس درباره آنها اعلام‌نظر کرده بودند همچنین در بخش‌های مرتبط با ارائه مدارک و با توجه به دشواری موجود در ارائه مدارک، شاهد ثبت اعتراضات بودیم.

رتبه بندی معلمان

باید توجه داشت که معلمان طبق قانون رتبه‌بندی، مجاز نیستند بالاتر از سنوات خود،  رتبه دریافت کنند به عنوان مثال برای ۱۵ سال سنوات خدمت، سقف رتبه ۳ تعیین شده است اما برخی معلمان برای این اعتراض ثبت کرده‌اند در حالی که ما در آموزش و پرورش موظف هستیم طبق قانون تعیین شده حرکت کنیم هر چند نظرات شخصی متفاوتی داشته باشیم.

خبر مهم درباره رتبه بندی معلمان

 طبق قانون رتبه‌بندی معلمان، حداقل سابقه خدمت معلمی برای کسب رتبه‌های دانشیار معلم و استاد معلم به ترتیب (۱۵) و (۲۱) سال است. آموزشیار معلم، مربی معلم، استادیار معلم، دانشیار معلم و استاد معلم به ترتیب معادل رتبه‌های ۱، ۲، ۳، ۴ و ۵ است.

بررسی اعتراضات و مستندات بارگذاری شده در #ادارات آموزش و پرورش سراسر کشور به اتمام رسیده و پرونده همکاران به همراه امتیازات و رتبه ای که کسب کرده اند به اداره کل استان ها و وزارت ارسال شده است.در آیین نامه آمده بود که: رتبه ۱ و ۲ در اداره منطقه رتبه ۳ در اداره کل استان رتبه ۴ و ۵ در وزارتخانه تایید شود.

 اما در این مرحله برخلاف آیین نامه مصوب شده در هیات دولت وزارتخانه تصمیم گرفته تا رتبه ۱ در اداره منطقه رتبه ۲ در اداره کل استانرتبه ۳ ، ۴ و ۵ در وزارتخانه تایید شود.

 با پیگیری هایی که داشتیم متوجه شدیم رتبه برخی از همکاران تغییر نکرده و رتبه تعدادی نیز کاهش یافته است، اما مستندات بسیاری از همکاران در اداره منطقه خدمتشان تایید شده و مستحق رتبه بالاتری اعلام شده اند. (از رتبه ۱ تا رتبه ۵)

رتبه بندی معلمان

 اما پرونده های بسیاری از همکاران از وزارتخانه به اداره کل استان و همچنین برخی پرونده ها از اداره کل استان به اداره منطقه برگشت داده شده و خواسته اند که مجدد بررسی شده و امتیازات کاهش یابد تا رتبه پایین تری به آنها تعلق بگیرد.