به گزارش پایگاه خبری نشان :

آیا کشک پاستوریزه هم باید جوشانده شود؟

در هنگام مصرف، کشک را به طور مستقیم از بسته بندی وارد ظرف نکنید بلکه ابتدا آن را در ظرفی جدا ریخته و قوام، رنگ، بو و طعم آن را کنترل کنید و پس از اطمینان از عدم وجود لکه های آلودگی از آن استفاده کنید. کشک های پاستوریزه که دارای تاریخ مناسب بوده و از برندهای معتبر هستند معمولا احتیاج به جوشاندن ندارند اما بهتر است برای اطمینان بیشتر آن را به مدت ده دقیقه بجوشانید.

ارزش غذایی کشک

کشک به لحاظ میزان پروتئین و کلسیم موجود در آن بسیار غنی است. ویتامین های حساس به حرارت موجود در شیر از جمله ویتامین های B1، B6،C در مراحل تولید کشک به روش صنعتی و سنتی بسیار کاهش می یابد.

اگر روی کشک کپک بزند با برداشتن کپک می توان آن را استفاده کرد؟

خیر باید از مصرف آن خودداری شود.

 میزان پروتئین موجود در کشک نسبت به شیر و میزان مجاز مصرف آن

کشک گاهی به صورت غذا و بیشتر به عنوان چاشنی در غذا استفاده می شود و توصیه خاصی در مورد میزان مصرف آن وجود ندارد به ازای هر کیلو گرم وزن بدن، روزانه به یک گرم پروتئین نیاز است که با توجه به میزان پروتئین کشک بخشی از آن می تواند از این طریق تامین شود.

اگر بعد از باز کردن کشک همه آن استفاده نشود برای جلوگیری از فساد آن چه باید کرد؟

 بهتر است کشک را به اندازه مورد نیاز خریداری کنید.

 می توانید برای نگهداری کشک مایع، آن را داخل قالب جایخی ریخته و داخل فریزر نگهدارید تا یخ بزند سپس قطعات آن را از قالب جدا کرده داخل کیسه فریزر نگهداری کنید و در مواقع لزوم از آن استفاده نمائید.

میزان مواد مغذی در 100 گرم کشک

در کشک مایع 82 درصد رطوبت وجود دارد، حداقل پروتئین آن 8 درصد و حداقل چربی آن یک درصد است. یک لیوان کشک مایع 260 میلی گرم کلسیم دارد. به تازگی پودر کشک نیز تولید و به بازار عرضه شده است که استفاده از آن مخاطرات استفاده از کشک مایع را ندارد. در کشک خشک و پودر کشک رطوبت حداکثر 10 درصد ، پروتئین حداقل 50 درصد و چربی حداکثر 11 درصد می باشد.

 خواص کشک

میزان انرژی تولید شده با 100 گرم کشک حدود 105 تا 120 کیلوکالری است که می تواند به عنوان یکی از تامین کننده های انرژی مورد نیاز بدن در رژیم غذایی روزانه گنجانده شود. کشک به علت داشتن اسیدهای آلی، ضدعفونی کننده دستگاه هاضمه(معده، روده کوچک و روده بزرگ) است.

کشک به عنوان یک غذای نفاخ و هم آورنده و سفت کننده روده محسوب می شود به همین علت برای هضم راحت آن از نعنای خشک استفاده می شود.

کشک برای کوکان کم وزن غذای مناسبی محسوب می شود.

مصرف کشک برای بیماران دارای کلسترول بالا و همچنین فشارخون بالا توصیه نمی شود.

کشک به عنوان یک غذای مقوی گرسنگی را کاهش داده و حجم کمی از معده را اشغال می کند.

کشک خشک می تواند به عنوان یک میان وعده پرانرژی مصرف شود که افراد چاق باید به این نکته توجه کنند.

از کشک به عنوان یک افزودنی به غذا نیز استفاده می شود.

کشک در بردارنده تمامی خواص شیر و حاوی کلسیم ، چربی، نمک، پروتئین و بعضی از ویتامین های گروه ب است.

آیا مصرف کشک می تواند از پوکی استخوان پیشگیری کند؟

بله کشک دارای کلسیم بالا و فسفر قابل ملاحظه ای است و به همین دلیل می تواند در پیشگیری از پوکی استخوان موثر باشد.