به گزارش پایگاه خبری نشان :

چندی پیش بود که وزیر بهداشت از شناسایی سه مورد ابتلا به کرونای جهش‌یافته آفریقای جنوبی در کشور خبر داد. ویروسی که گفته می‌شود از همه جهش‌های کرونا خطرناک‌تر است و مهم‌ترین و نگران‌کننده‌ترین واریانتی است که در مقابل بشریت قرار دارد؛ اما باید توجه کرد در مواجهه با ویروس‌های جدید و جهش‌یافته کرونا نیازی نیست کار جدیدی انجام دهید؛ فقط کافی است همان پروتکل‌های بهداشتی اولیه رعایت شوند.

ورود گونه آفریقای جنوبی کرونا به کشور و احتمال ورود سویه‌های دیگر اعم از هندی، برزیلی و... نگرانی از ابتلا به این بیماری را افزایش داده است، اما به گفته وزارت بهداشتی‌ها در مواجهه با ویروس‌های جدید و جهش یافته کرونا نیازی نیست کار جدیدی انجام دهیم؛ فقط کارهای قبلی و توصیه‌های قبلی را باید با کیفیت بالا انجام دهیم تا از بروز و انتشار ویروس جهش یافته جلوگیری کنیم. ‌ بنابراین راه مقابله با ویروس رعایت پروتکل‌های موجود است؛ یعنی استفاده از ماسک، رعایت فاصله‌گذاری فیزیکی، شستن دست‌ها و... .

این در حالی است که به گفته وزارت بهداشتی‌ها رعایت پروتکل‌ها هنوز آنطور که باید به ویژه در برخی استان‌ها افزایش نیافته است و میانگین رعایت‌ پروتکل‌ها در کشور نیز ۶۱ درصد است که عدد پایینی محسوب می‌شود.

 

UaLCldKb0hu1

در نقشه زیر می‌توانید میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی را در نقاط مختلف کشور از تاریخ یکم تا هشتم اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۰ مشاهده کنید. همان‌طور که در تصویر می‌بینید میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در مناطق زرد رنگ شامل اردبیل، زنجان، قزوین، تهران، سمنان، یزد و ایلام بین ۶۶ تا ۷۸ درصد است. میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در مناطق نارنجی ۵۹ تا ۶۵ درصد،  در مناطق قرمزرنگ بین ۴۹ تا ۵۸ درصد و در مناطق قرمز تیره ۳۳ تا ۴۸ درصد است که کمترین میزان رعایت را نشان می‌دهد.

 

iM3Xyk5yEK89

در عین حال بر اساس اعلام معاونت بهداشت وزارت بهداشت، میانگین تهویه مناسب در اماکن عمومی استان های کشور از تاریخ یکم تا هشتم اردیبهشت ماه ۶۳.۳۶ درصد بوده است.

میزان استفاده از ماسک در کشور

hB5tB2TuAMCW

در عین حال درصد  استفاده از ماسک در اماکن عمومی استان‌های کشور ۶۲.۴۵ درصد بوده است.

میانگین موارد رعایت پروتکل فاصله‌گذاری در اماکن عمومی استان‌های کشور نیز طی این مدت  ۶۱.۹ درصد بوده است.

درصد موارد رعایت پروتکل‌های بهداشتی در نانوایی‌ها به تفکیک دانشگاه‌های علوم پزشکی از یکم تا هشتم اردیبهشت‌ماه نیز ۷۶.۴۶ درصد بوده است.

درصد موارد رعایت پروتکل‌های بهداشتی در پایانه‌های مسافربری درون‌شهری به تفکیک دانشگاه‌های علوم پزشکی نیز طی این مدت ۷۶.۶۴ درصد بوده است.

همچنین درصد موارد رعایت پروتکل بهداشتی در آرامستان‌ها به تفکیک دانشگاه‌های علوم پزشکی نیز طی این مدت ۷۷.۴۸ درصد بوده است.

در عین حال طبق اعلام معاونت بهداشت وزارت بهداشت بر اساس اقدامات ناشی از تشدید بازرسی‌ها از تاریخ یکم تا هشتم اردیبهشت‌ماه، از تعداد ۳ میلیون و ۵۷۷ هزار و ۸۰۷ مراکز تهیه، توزیع و عرضه و فروش مواد غذایی، اماکن عمومی و واحدهای کارگاهی تحت پوشش، بالغ بر ۳۱۰۰۳۳ مورد بازرسی انجام شده است.

همچنین طی این مدت، تعداد ۴۰۴۲۲ مرکز از مراکز تهیه، توزیع، عرضه و فروش مواد غذایی، اماکن عمومی و واحدهای کارگاهی اخطار گرفته و به مراجع قضایی معرفی شده‌اند و ۵۲۰۲ مورد از این مراکز نیز پلمب شده‌اند.

بیشترین اخطار بهداشتی به سوپرمارکت و خواربارفروشی‌ها

باید توجه کرد که به ترتیب سوپرمارکت و خواروبار فروشی، نانوایی‌ها و رستوران‌ها رتبه‌های اول تا سوم دریافت اخطار و معرفی به مراجع قضایی را در میان اماکن عمومی از تاریخ یکم تا هشتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ به خود اختصاص داده‌اند و بعد از آن پاساژها،  بانک ها، اماکن متبرکه و مساجد، فروشگاه‌های زنجیره‌ای، ادارات و سازمان‌ها و مراکز ورزشی قرار دارند.

در حوزه صنایع نیز به ترتیب کارگاه‌ها و صنایع کوچک، صنایع تولیدی، نفت، گاز و انرژی و سایر، کشاورزی، دامپروری و معادن، صنایع ساخت و ساز و مراکز شماره‌گذاری و معاینه فنی بیشترین اخطار و معرفی به مراجع قضایی را طی مدت یکم تا هشتم اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۰ دریافت کرده‌اند.