به گزارش پایگاه خبری نشان :

وام بدون ضامن تا سقف یک میلیارد ریال در نظر گرفته شده است .شرایط وام بدون ضامن را در این خبر می خوانید. وام بدون ضامن متعلق به شاغلان بازنشستگان مستمری بگیران است. وام بدون ضامن صرفا از طریق سیستم بانکی انجام می‌گیرد. جزئیات دریافت وام بدون ضامن را در این خبر دنبال کنید.

شرایط وام بدون ضامن

براساس گزارش معاونت امور بانکی، بیمه و شرکت‌های دولتی وزارت امور اقتصادی و دارایی، ۹۵ هزار و ۹۸۳ فقره تسهیلات خرد تا سقف یک میلیارد ریال بدون ضامن در بهمن ماه امسال پرداخت شده است.

بانک سپه با پرداخت ۴۰ هزار و ۸۵۲ مورد تسهیلات خرد، بانک رفاه کارگران با پرداخت ۲۵ هزار و ۳۳۲ مورد و بانک قرض الحسنه مهر ایران نیز با پرداخت ۱۲ هزار و ۱۲۳ مورد تسهیلات، رتبه اول تا سوم در تعداد تسهیلات پرداختی بدون ضامن به متقاضیان در میان بانک‌های دولتی و نیمه دولتی را داشتند

وام بدون ضامن

وام بدون ضامن برای چه کسانی است ؟

در این مرحله شاغلان، بازنشستگان و مستمری بگیران اجرایی دولتی همچون وزارتخانه‌ها، سازمان‌های دولتی، شرکت‌های دولتی و نهادهای عمومی غیردولتی و شرکت‌های معتبر بخش خصوصی براساس تشخیص بانک که حقوق افراد به آن واریز می‌شود، مشمول طرح هستند. متقاضیان باید رتبه اعتباری B، A و C باشد.

کارکنان سایر شرکت‌های بخش خصوصی به تشخیص بانک که حقوقشان در بانک مربوطه است و رتبه A و B را دارند.

همچنین کارکنان سایر شرکت‌های بخش خصوصی که رتبه C داشته باشند و حقوقشان نزد بانک مربوطه باشد می‌توانند تسهیلات دریافت کنند.

شرایط دریافت وام‌های خرد ۵۰ میلیونی

در پرداخت وام ۵۰ میلیون تومانی، شاغلان، بازنشستگان و مستمری بگیران فقط باید یک نامه کسر از حقوق ارائه کنند. همچنین باید توان بازپرداخت تسهیلات توسط بانک احراز شود.

کارکنان شرکت‌های خصوصی که حقوق آنها به بانک مربوطه واریز می‌شود و دارای رتبه A و B هستند، علاوه بر نامه کسر از حقوق باید یک برگ چک یا سفته ارائه کنند.

کارکنان شرکت‌های خصوصی که رتبه C دارند باید یک ضامن معتبر و یک برگ چک یا سفته به بانک ارائه کنند.

کارکنان شرکت‌های خصوصی که حقوق آنها نزد بانک مورد نظر است یک ضامن معتبر و یک برگ چک یا سفته ارائه کنند.

شرایط دریافت وام‌ بدون ضامن تا ۱۰۰ میلیون تومان

شاغلان، بازنشستگان و مستمری بگیران فقط باید یک نامه کسر از حقوق به اضافه سفته یا چک ارائه کنند.

کارکنان بخش خصوصی با رتبه A و B که حقوق آنها به بانک مربوطه واریز می‌شود نیز بایک یک ضامن معتبر، سفته یا چک ارائه کنند.

کارکنان بخش خصوصی با رتبه C نیز که حقوق آنها نزد بانک مربوطه واریز می‌شود در دریافت وام‌های ۱۰۰ میلیونی باید یک ضامن معتبر و سفته یا چک به بانک ارائه کنند.

۱۳ بانک اعطاکننده تسهیلات خرد  وام بدون ضامن

براساس این گزارش ۱۳ بانک مشمول طرح پرداخت تسهیلات خُرد به متقاضیان بدون وثیقه و ضامن هستند.

بانک‌های ملت، تجارت، صادرات، ملی، سپه، مسکن، کشاورزی، صنعت و معدن، توسعه صادرات، پست بانک، رفاه کارگران، توسعه تعاون و بانک قرض الحسنه مهر ایران از جمله بانک‌هایی هستند که بخشنامه تسهیلات آسان به آنها ابلاغ شده است.

۲ هزار میلیارد وام به چه کسانی پرداخت شد؟

طبق اعلام معاونت امور بانکی، بیمه و شرکت‌های دولتی وزارت اقتصاد، بیش از ۲ هزار و ۶۸۹ میلیارد تومان وام بدون ضامن توسط ۱۱ بانک دولتی در بهمن پرداخت شده است.

وام بدون ضامن (تسهیلات خُرد) تا پایان بهمن امسال به ۹۵ هزار و ۹۸۳ نفر تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان پرداخت شده است.  

بانک سپه با پرداخت ۴۰ هزار و ۸۵۲ مورد، بانک رفاه کارگران با پرداخت ۲۵ هزار و ۳۳۲ و بانک قرص الحسنه مهر ایران با پرداخت ۱۲ هزار و ۱۲۳ مورد تسهیلات خرد، حائز رتبه اول تا سوم در تعداد تسهیلات پرداختی بدون ضامن به متقاضیان در میان بانک‌های دولتی و نیمه دولتی شده اند.

نهم بهمن امسال وزیر اقتصاد دستور پرداخت وام بدون ضامن تا سقف صد میلیون تومان را صادر کرد و به دنبال آن نظام اعتبارسنجی بانک ها معیار پرداخت وام های خُرد و سایر تسهیلات شد.

 بازنشستگان و کارمندان بخش‌ها دولتی و غیردولتی می توانند وام ۱۰۰ میلیون تومانی را بدون ضامن بگیرند؛ خبری که طی یک ماه گذشته با اعلام وزارت اقتصاد بسیاری از افراد و به ویژه بازنشستگان را خوشحال کرد. اما دریافت وام ۱۰۰ میلیون تومانی بدون ضامن تا چه اندازه ممکن است. به بیان دیگر آیا واقعاً افراد به ویژه بازنشستگان هم می توانند بدون ضامن و تنها با نامه کسر از حقوق و چک به راحتی وام بگیرند؟

پاسخ این پرسش هم "بله" است و هم "خیر"!!

برای اینکه بهتر متوجه شویم چرا دریافت وام ۱۰۰ میلیونی برای همه و به طور مشخص برای همه بازنشستگان ممکن نیست، به چگونگی دریافت نامه "کسر از حقوق" نگاهی می اندازیم.

بر اساس قوانین موجود، هر فرد بازنشسته می تواند حداکثر به میزان ۶۰ درصد حکم حقوقی خود، تقاضای کسر از حقوق کند؛ به بیان دیگر مجموع اقساط وام و ضمانت های یک فرد بازنشسته در نظام بانکی نهایت باید ۶۰ درصد دریافتی او باشد. این بدان معنی است که اگر فرد بیش از این وامی دریافت کرده و یا ضامن وام فرد دیگری شده است، از میزان توانایی او کسر خواهد شد. این موضوع را با مثالی تشریح می کنیم:

فردی را فرض کنید که حقوق وی در آخرین حکم بازنشستگی برابر با پنج میلیون تومان است؛ بر این اساس میزان توانایی او در پرداخت اقساط ماهیانه (یعنی ۶۰ درصد حکم حقوقی) سه میلیون تومان است. حال از این میزان اقساط وام های در جریان (چه وام گیرنده باشد و چه ضامن) کسر می شود. فرض کنید که مجموع اقساط ماهیانه این فرد نیز برابر با دو میلیون تومان باشد. پس این فرد نهایت می تواند کسر از حقوق وامی را درخواست کند که اقساط ماهیانه آن، یک میلیون تومان باشد. بر اساس نرخ بهره ۱۸ درصدی و بازپرداخت ۳۶ ماه، به این فرد حداکثر وام ۲۸ میلیون تومانی تعلق می گیرد.

حالا با این توضیحات، حقوق یک بازنشسته برای آنکه بتواند وام ۱۰۰ میلیون تومانی بگیرد باید چقدر باشد؟

اقساط وام ۱۰۰ میلیون تومانی با فرض نرخ بهره ۱۸ درصد و بازپرداخت سه ساله، حدود ۳میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است. بنابراین باید حکم حقوقی او ۶میلیون تومان باشد. البته این با فرض این است که فرد هیچ وامی نداشته و ضامن هیچ فردی هم نشده باشد که فرض دور از ذهنی است. 

اگر فرض کنیم که یک بازنشسته اقساطی دو میلیون تومانی در ماه داشته باشد، برای آنکه بتواند برای وام ۱۰۰ میلیون تومانی نامه کسر از حقوق بگیرد، حکم حقوقی او باید حدود ۹ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان باشد و اگر مجموع اقساط او چهار میلیون باشد، این رقم به بیش از ۱۲میلیون و ۵۰۰ هزار تومان می رسد. ارقامی که به نظر می رسد برای یک بازنشسته عادی دور از ذهن باشد.

اما برای وام ۵۰ میلیون تومانی، حکم حقوقی شما قدر باید باشد؟

دوباره با فرض نرخ بهره ۱۸ درصدی و دوره بازپرداخت ۳۶ ماهه، اقساط ماهیانه وام ۵۰ میلیون تومانی حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومانی می شود؛ این یعنی حداقل حقوق شما برای آنکه بتوانید نامه کسر از حقوق دریافت کنید باید سه میلیون تومان باشد که به نظر می رسد وام ۵۰ میلیون تومانی قابل دسترس تر باشد و افرادی که حداقل حقوق را دریافت می کنند هم قادر به دریافت این وام هستند؛ البته این پیش فرض همچنان پابرجاست که شما هیچ وامی ندارید و یا ضامن فرد دیگری نشدید. 

اگر فرض کنیم شما در حال حاضر در حدود ۲ میلیون تومان اقساط ماهیانه در نظام بانکی دارید، آنگاه برای آنکه بتوانید وام ۵۰ میلیون تومانی بگیرید، حداقل حقوق شما باید بیش از ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان باشد.

بنابراین لزوماً این وام به تمام افراد تعلق نمی گیرد و آنچه که مهم است که شما بتوانید نامه کسر از حقوق داشته باشید که این موضوع هم بستگی دارد که شما چقدر حقوق می گیرد.

منبع : گسترش نیوز